r
Nosalty Logó

Tavaszi madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incsifincsi
Tavaszi madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1009 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2015 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1009 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2444 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2015 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet odarakjuk főni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből felverjük a habot, a sárgáját kikavarjuk a cukorral (ha megőröljük a cukrot, hamarább elolvad), és hozzákavarjuk a pudingport is. Majd egy kevés tejjel felhígítjuk, hogy legyen folyós.
  3. A fehérjéből habgaluskákat szaggatunk, belerakjuk a vaníliás tejbe, és kifőzzük. Időnként átforgatjuk.
  4. Ha szépen megfőttek, kiszedjük egy tálcára.
  5. A tejet besűrítjük az előzőleg elkészített tojásos, pudingporos masszával. És körülbelül 10 percig kavargatjuk.
  6. Végül pedig desszertes tálacskákba öntjük, és egy egy habgaluskát rakunk a tetejére.
  7. Ha kihűlt, hidegen fogyasszuk!
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 24621
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszi madártej
Incsifincsi 31 recept

A madártej egy laza desszert, nagyon finom...mellesleg hamar és könnyen elkészíthető. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.