Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi gyümölcsös lepény

Tavaszi gyümölcsös lepény
Tavaszi gyümölcsös lepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőmtől kaptam ezt a receptet márciusban, akkor amikor a tavasz havat hozott... Ezzel próbálta az inkább télies napot édesebbé tenni! Kipróbáltam, és sikerült! Őrülten egyszerű, hihetetlenül gyors finomság, és szerintem bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes kipróbálni körtével is, akár a végén vaníliás cukor helyett egy kis mézzel megcsurgatva. Én legközelebb eperrel is kipróbálom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, az egész tojásokat, a joghurtot és az olajat habverővel simára keverjük.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tepsit úgy mozgatjuk, hogy a massza laposan kiterüljön benne.
  3. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük, vagy vékony szeletekre vágjuk, levét kinyomjuk, és egyenletesen elterítjük a massza tetején.
  4. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, és közepes tűzön (kb. 180 fokon) fél óráig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors gyümölcsös lepény, almás lepény gyorsan, gyümölcsös kevert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somogyka123
somogyka123 Thu, 2013-05-02 17:46

Szia!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Te mekkora tepsiben csináltad ezt a sütit?
Üdv, Orsi

u.bridge
bridge / u.bridge Fri, 2013-05-03 13:38

Kedves Orsi,
Én egy 38 cm x 34 cm-es tepsiben sütöttem, amiben kb. 1 újjnyi vastagságúra sül a tészta + attól függ, hogy mennyi gyümölcsöt teszel a tetejére.
Üdv,
bridge

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-04-30 19:06

Kedves Bridge, ha jól látom a képen, olyasmi lesz a tészta, mint a tejespite? Nagyon klassz lenne, ha igen :)
üdv, Zilka

u.bridge
bridge / u.bridge Fri, 2013-05-03 13:35

Kedves Zilka,
Sajnos nem ismerem milyen a tejespite tésztája :( Az biztos, hogy ez egy lapos süti, ami kb. 1 újjnyi vastag és puha tésztája lesz, nem szárad ki még a széle sem! Próbáld ki! :)
Üdv, bridge

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-05-03 18:00

Oké, kipróbálom, az a legbiztosabb :)
(a tejepite tésztája amúgy egy kicsit olyan, mintha valami sült puding lenne)
köszi, Zilka

513
alma 3 db
finomliszt 8 ek
cukor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
joghurt 4 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint