r
Nosalty Logó

Tavaszhozó Borbála-sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Tavaszhozó Borbála-sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha, szobahőmérsékletű vajat keverjük robotgéppel magában habosra.
  2. Adjuk hozzá a kristálycukrot, keverjük tovább.
  3. Tegyük hozzá az egész tojásokat, dolgozzuk jól össze. Ha azt látjuk, hogy grízesbenne a vaj, ne aggódjunk. Ilyen.
  4. Keverjük bele apránként a liszt-keményítő-sütőpor keveréket.
  5. Kivajazott, kilisztezett 24-es vagy 26-os tortaformába öntjük, és 175-ra előmelegített sütőben, alul-felül álláson aranybarnára sütjük kb. 60 perc alatt. Tűpróba!
  6. Amíg kicsit hűl, készítsük el a mázat: a porcukrot egyszerűen keverjük össze a citromlével, egyselymes opálos masszát kapunk. Ezt csurgassuk, kenjük a sütemény tetejére.
  7. Süthetjük hosszúkás sütőformában is, ebben az esetben a 30 centis a jó, és a sütési idő is változhat.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15887
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Ajánló

pH besorolás:erősen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyes hagyományok szerint, a Barbara - Borbála napján (december 4.) levágott cseresznyefaág ha karácsonyra kivirágzik, akkor nem lesz hosszú a tél, és hamar meghozza a tavaszt. Itt, Németországban, még mindig tartják ezt, és az egyik leghagyományosabb süteményüket is e napon sütik előszeretettel, amit Barbarakuchen - nek hívnak. Ugyan a karácsonyról már lecsúsztam, hogy kipróbáljam, de sütöttem sütit, vágtam hozzá ágat, és vízbe tettem. Hogy működik-e, nem tudom, 3 hét múlva kiderül. De másnapra, hosszú idő után, újra kisütött nálunk a nap. Ez a süti nem könnyed tésztájú, valamivel tömörebb, mint a piskótajellegűek általában, de remek citromos aromája van, és édesen savanykás rajta a kicsit roppanós máz, ami azonnal szétolvad az ember szájában.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek