Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatu kifli

Tatu kifli
Tatu kifli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Neten keresgélve akadtam rá erre a receptre, amin igyekeztem változtatni, hogy az én saját ízlésemnek megfelelő legyen!

Barbi konyhája blogon található receptet vettem alapul.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet 1 keverőtálba szitáljuk, belekeverjük a teáskanál sót.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, várunk, amíg az élesztő megindul.
  3. Kimérjük az olajat, hozzáöntjük a liszthez, majd az élesztős tejjel is ezt tesszük.
  4. Robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk, amíg sima és hólyagos lesz a tészta. (Ha lágy lenne a tészta, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, ha kemény, akkor tejet.) Duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, deszkára borítjuk, és kör alakúra nyújtjuk, majd 16 cikkre vágjuk.
  6. A cikkek szélesebb felére helyezzük a szalámiszeleteket, és a téglalap alakúra vágott sajtot, majd elkezdjük feltekerni.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bessy

Mióta szakács: 2016.05.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Az én tatu kiflim (Barbi konyhája alapján)

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 4 dkg
kolbász 20 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojás 1 db