r
Nosalty Logó

Májas kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Májas kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1844 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 235 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2154 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8822 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1588 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8615 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 1844 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a késsel elkapart májat, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti háromszögekre vágjuk, egy-egy kiskanál tölteléket teszünk rá, majd feltekerjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal.
  4. Sütés előírás szerinti forró sütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2536
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májas kifli
Katharosz 499 recept

Ez egy régi, jól bevált receptem, gyorsan elkészül, és nagyon finom.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek