r
Nosalty Logó

Májas kifli

Katharosz
Májas kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

tetejére

461
Kalória
22.6g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
88.4g
Víz
291.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1844 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 235 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2154 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8822 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1588 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8615 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 1844 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a késsel elkapart májat, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti háromszögekre vágjuk, egy-egy kiskanál tölteléket teszünk rá, majd feltekerjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal.
  4. Sütés előírás szerinti forró sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy régi, jól bevált receptem, gyorsan elkészül, és nagyon finom.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...