Nosalty Logó

Tarhonyás hús 5.-egyszerű

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás hús 5.-egyszerű
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 764 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1530 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 764 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1530 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Rádobjuk a felkockázott húst és kissé lepirítjuk.
  3. Fűszerpaprikát, sót teszünk rá ízlés szerint és borsozzuk.
  4. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha bő leve van, mert ezt felhasználjuk a tarhonya elkészítésénél.)
  5. A tarhonyát egy másik lábosban 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, ésa pörköltszafttal felöntjük.
  6. Lefedjük,sütőbe tesszük, és sűrűn ránézünk, hogy ha kell, a folyadékot pótoljuk. (Ha már felhasználtuk az összes pörköltszaftot, akkor vizet adjunk hozzá, a lényeg, hogy teljesen puhára készítsük el.)
  7. Ha megpuhult, keverjük bele a húskockákat és 5-10 percre tegyük még vissza a sütőbe.
  8. Ezután már tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 76693
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Csemegeuborkával az igazi! Gazdagabb, ha szalonnát pirítunk le, és a kisült zsírján fehéredésig pirítjuk a húst.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagyományos étel, együtt a hús a körettel. Rizzsel is elkészíthető.  Paradicsom, paprika is kerülhet bele.

Hozzászólások

Messzi mama

Nagyon tetszik ez a süt?s változat, biztosan ki is fogom próbálni! Marhapörköltet szoktam így készíteni, felkészítem a pörköltet rövid lével, amikor felforrt , illetve f?zöm még egy rövid ideig megkóstolom és ha kell f?szerezem ezután berakom lefedve a süt?be és készre f?zöm. Ha vendégségre készülök, akkor mindezt el?z? este csinálom meg és másnap már a süt?be akkor teszem, hogy pont a kell? id?ben legyen készen, így több id?m marad a többi fogásra, illetve nyugodtabban várom a vendégeimet, nem kell kapkodnom!!!

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, kipróbáltam :)

Kokocikutya

a 40 kg sertéscomb gondolom 40 dkg akar lenni :D 40 kg az rengeteg lenne f?leg 15 dkg tarhonyához xD amúgy szimpatikus a recept, ma megcsinálom páromnak, biztos be fog jönni neki :)

Miss Lemon

Igen, köszönjük az észrevételt, javítottuk! További kellemes sütés-f?zést! Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek