r
Nosalty Logó

Csirketekercs krumpliágyon

NS
Csirketekercs krumpliágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1079
Kalória
108.8g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
488g
Víz
323g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2158 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1079 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6600.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1513 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    2483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    976 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2158 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. Csirkemelleket szeletekre vágjuk, kevés sót, borsot szórunk rá, ügyelve, hogy a feketeerdei sonka is sós. Csirkemellre ráfektetjük a szeletelt gépsonkát, majd az egyik végébe egy ujjnyi darabra vágott sajtot, és feltekerjük, majd a csirkemelltekercsünket belegöngyöljük a vékony szeletre vágott feketeerdei sonkába, ha gondoljuk, egy fogpiszkálóval meg is tűzhetjük.
  2. Krumplit és a hagymát karikákra vágjuk, majd egy tűzálló edénybe öntjük, és ételízesítővel megszórjuk, és jól átforgatjuk. Ennek a tetejére rakjuk a csirketekercseket, leöntjük főzőtejszínnel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  3. 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vasárnap nem volt kedvem boltba menni, így kiürítve a hűtőt, a maradék felvágottakból és sajtból vegyítve, "mindent bele" készült ez a finomság.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...