Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tank alakú torta

Tank alakú torta
Tank alakú torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vőlegényem nagyon szereti a tankokat, és úgy gondoltam, hogy meglepem a születésnapján egy tank alakú tortával! :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

  • 250 g marcipán (zöld színű fondantot is használhatunk)
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Nyolc tojást kettéválasztunk. A sárgáját a 16 dkg cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A 16 dkg lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 fokon.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd, ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!
  5. Én 3 piskótát készítettem, és ezekből formáztam meg a tank különböző részeit.

Krém

  1. Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a megmosott citromok reszelt héját és átszűrt levét, majd jól elkeverjük. A zselatint kevés vízben beáztatjuk (kb. 4 ek.), majd közepes lángon felforrósítjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  2. A jól behűtött habtejszínt a vaníliás cukorral félig habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  3. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tejfölös krémhez.
  4. A formára vágott piskótákat betöltjük a citromos krémmel. Oldalát és tetejét is körbehúzzuk a krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg jól megdermed.
  5. A marcipánt (vagy fondantot) elnyújtjuk, és bevonjuk vele a hűtőből kivett tortát. A maradék marcipánból terepmintázatot készítünk a tortára.
  6. Az ágyúcsövet cukordrazséval töltött szívószálból készítettem. Elnyújtunk egy darab marcipánt nagyon vékonyra, és bevonjuk a szívószálat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Datti

Mióta szakács: 2014.04.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, citromos tejszínes torta, tejszínes piskótatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Datty
Datti / Datty Sun, 2014-06-01 18:38

Kedves Artemisz!
Kakaós kekszből, de csinálhatod édesmorzsából is. :)

Artemisz
Artemisz Sun, 2014-06-01 11:37

Kedves Datty!

Szeretném megkérdezni, hogy a tank alatti "salak, föld" miből van?

Üdv.
A

Datty
Datti / Datty Sun, 2014-06-01 09:50

Nagyon szépen köszönöm. Próbáld meg házilag készített fondanttal, az nem annyira édes! :)

gycsi
gycsi Sat, 2014-05-31 19:47

Hát ez valami elképesztően jól néz ki! :) Biztosan nagyon örülhetett neki!! Az én párom is imádja a tankokat, sajnos a marcipánt nem annyira..De nagyon ügyes vagy, remek ötlet!!

862
tojás 24 db
finomliszt 48 dkg
cukor 48 dkg
habtejszín 6 dl
tejföl 2.5 dl
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag
zselatin 15 g
marcipán 250 g
marcipán 250 g