r
Nosalty Logó

Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval

NS
Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

505
Kalória
16g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
49.6g
Víz
90.9g
Koleszterin
885.5mg
Élelmi rost
58g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6055 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.8 g
  • Cukor
    696 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 6055 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, lisztből és a cukorból szokásos módon piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 3 részre szeleteljük a kész piskótánkat, egyenként körbevágjuk őket a bokszkesztyű sablon alapján (internetről letöltöttem, kinyomtattam, körbevágtam).
  3. A túrót, joghurtot, a citrom reszelt héját (vaníliás cukor is mehet bele) alaposan összekeverjük. A tejszínt felverjük, kb. a felét a túrós töltelékhez adjuk.
  4. Betöltjük a tésztalapokat a krémmel, a leeső szélekből és a krémből "kiszobrászkodjuk" a kesztyű kissé gömbölyű tetejét, hogy minél jobban hasonlítson egy eredetire :)
  5. Az egészet bevonjuk a maradék tejszínhabbal, 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Bevonjuk kb. 500 g tortabevonó masszával és marcipánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a torta egy kedves ismerősöm 70. születésnapjára készült :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek