Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuper puha mézes figura

Szuper puha mézes figura
Szuper puha mézes figura
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira puha, hogy sütés után akár már lehet is fogyasztani. Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést kívánok:)

hozzávalók / 4 adag

Mézeskalács

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mézet a fűszerekkel összekeverjük, és mikróba felmelegítjük.
  2. Lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, és összedolgozzuk a margarinnal, tojásokkal, cukorral és a fűszeres mézzel.
  3. Összegyúrjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett deszkán kisodorjuk, szaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. Tojásfehérjéket a porcukorral jó keményre felverjük, és ízlés szerint díszítjük a figurákat.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 760
össznézettség: 56 986
elküldve: 7
receptkönyvben: 170
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

figurás mézes, karácsonyi mézeskalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susieliom
Susieliom / susieliom Sun, 2015-12-20 04:15

Szuper recept, kipróbáltam, tényleg nem keményedett meg, hanem pont jó állaga lett - kekszes, nem hajlós, nagyon finom! Külföldi barátaimnak sütöttem, nagy siker volt! Köszönöm!

1222
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
méz 15 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
gyömbér 1 kk
narancshéj 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
szódabikarbóna 2 kávéskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 20 dkg