Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anita mézeskalácsa

Anita mézeskalácsa
Anita mézeskalácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a Karácsony elképzelhetetlen a mézeskalácsok nélkül, az ünnep nem is igazán ünnep nélküle. A karácsonyfának nélkülözhetetlen díszítőeleme. A mézeskalácsnak a mennyei fűszeres illata lengi be ebben az időszakban az egész lakást, egyszerűen imádom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és ebbe helyezzük bele a margarint.
  2. A cukrot és a mézet felforraljuk, majd a vajra öntjük. Ezt követően adjuk hozzá a két tojássárgáját.
  3. A tésztát még melegen simára kidolgozzuk, és vékonyra nyújtjuk, majd szaggatjuk.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Máz

  1. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével egy robotgép segítségével addig keverjük, amíg megfelelően kemény nem lesz.
  2. Ezt követően habzsákba tesszük, és a kihűlt mézeskalácsainkat tetszőleges mintákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes süti, mézes figurák, mázas mézeskalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2089
finomliszt 100 dkg
szódabikarbóna 2 teáskanál
margarin 250 g
cukor 25 dkg
méz 40 dkg
tojássárgája 2 db
fahéj 2 teáskanál
szegfűszeg 2 teáskanál
csillagánizs 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 teáskanál
szegfűbors 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
tojásfehérje 1 db
porcukor 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert