Szülinapi citromtorta - Citromtorta 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Papp Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 1. tortához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A 2. tortához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A 3. tortához
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
86 kcal
-
175g tej98 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
17g citromlé4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
14g citrom2 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
1216
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 1. tortához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A 2. tortához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A 3. tortához
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
270g vaníliás pudingpor1029 kcal
-
2100g tej1176 kcal
-
750g margarin5378 kcal
-
600g porcukor2322 kcal
-
200g citromlé44 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
A díszítéshez
-
170g citrom26 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
14602
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 1. tortához
-
7.2g tojás9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A 2. tortához
-
7.2g tojás9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A 3. tortához
-
3.6g tojás5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
4.4g vaníliás pudingpor17 kcal
-
34.3g tej19 kcal
-
12.2g margarin88 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
3.3g citromlé1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
2.8g citrom0 kcal
-
3.3g habtejszín10 kcal
Összesen
239
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 873.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 111.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
1216
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224 g
Zsír
-
Összesen 805.1 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 346 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 204 g
-
Koleszterin 3823 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10476.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 414 mg
-
Kálcium 3674 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 3064 mg
-
Nátrium 3027 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1605.7 g
-
Cukor 1101 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1336 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8251 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 840 micro
-
K vitamin: 707 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 602 micro
-
Kolin: 3020 mg
-
Retinol - A vitamin: 7857 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4702 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4968 micro
Összesen
14602
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Az 1. tortához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 púpozott ek cukor
-
1 kk sütőpor
A 2. tortához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 púpozott ek cukor
-
1 kk sütőpor
A 3. tortához
-
4 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 púpozott ek cukor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
6 csomag vaníliás pudingpor
-
21 dl tej
-
75 dkg margarin
-
60 dkg porcukor
-
5 citromból nyert citromlé
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Az 1. tortához
- A piskótákat félbevágjuk.
- Az egyik félbevágott, 28 cm átmérőjű piskótát a kisebb átmérőjű piskótához szabjuk, így lesz 3 nagyobb és 3 kisebb piskótánk
- A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, és habverővel folytonosan keverjük, hogy ne csomósodjon be, majd amíg kihűlfóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg,de néhamegkeverjük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt pudingot
- Az így kapott vaníliás krémhez adjuk a citromok reszelt héját és a citromok kifacsart levét, alaposan elkeverjük.
- A piskótákat elkezdjük építeni, minden piskótát megkenünk jó sok krémmel, figyelve arra, hogy a torta ne legyen ferde.
- A felépített torta oldalát is megkenjük a citromos krémmel
- A felvert tejszínhabbal és citromkarikákkal ízlés szerint díszíthetjük.
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 27344
- Feltöltés dátuma: 2010. november 28.
Ajánló
A citromos krémet ízlés szerint érdemes elkészíteni, így az általam megadott 4-5 db citromnál lehet többet illetve kevesebbet is hozzákeverni. A piskótákat meg szoktam szórni habfixálóval, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Papp Ágnes
8 recept
Anyukám és a kistesóm mindig ezt a tortát kérik tőlem a szülinapjukra, mivel kellemesen fanyar és édes.