r
Nosalty Logó

Szotyifagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Szotyifagyi
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    368 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6536 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    952 mg
  • Foszfor
    2967 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

  1. A napraforgómagot sütőben megpirítjuk, ha nem pörköltet vettünk, majd késes aprítóba tesszük (egy keveset tegyünk félre a fagylalt tetejére). Alaposan sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és vízzel, majd leturmixoljuk olyan alaposan, amennyire csak a gépünk engedi. Nyugi, ez a recept legnehezebb része, ha ezen túljutunk, már tuti a siker!
  2. Amikor megvan a házi magvajunk, átkanalazzuk egy tálba, hozzáadjuk a sűrített tejet, és alaposan összekeverjük. Egy pár kanállal félreteszünk, a többivel dolgozunk tovább.
  3. A habtejszínt a vanília kikapart magjaival felverjük egy másik tálban, majd 3-4 részben hozzákeverjük a napraforgós krémhez.
  4. A fagylaltalapunkat ezután valamilyen fagyasztóálló edénybe kanalazzuk, ez lehet kenyérsütőforma, üvegedény vagy műanyagdoboz is. A krém tetejére rácsurgatjuk a félretett napraforgós keveréket, majd egy pálcika segítségével elmázoljuk.
  5. A fagylalt tetejét szórjuk meg a félretett pirított napraforgómaggal, majd tegyük fagyasztóba legalább 5-6 órára.
  6. A kész fagylaltot forró vízbe mártott fagylaltoskanállal porciózzuk, majd fogyasszuk azonnal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 865
  • Össznézettség: 1359
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szotyifagyi
Rosanics Petra 327 recept

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A szotyi mellett gyakorlatilag csak sűrített tejre, tejszínre és fél óra aktív munkára van szükség az elkészítéséhez, a krémesen lágy, pirítottan tejszínes végeredmény pedig a legkonzervatívabb fagylaltrajongó szívét is megolvasztja majd!

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!