r
Nosalty Logó

Szolnoki habos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Szolnoki habos isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 10504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 416 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    511.4 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1374.8 g
  • Cukor
    861 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 10504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 416 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, és hideg helyen pihentetjük 1-2 órát.
  2. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a tésztát.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben világos sárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény habbá verünk.
  5. Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal.
  6. Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgó olajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk.
  7. Egyenként belemártjuk a sütiket, és ha kicsit megdermedt, olvasztott fehér csokival díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 106840
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Ajánlom minden édesszájú, érdeklődő süti kedvelőnek, és még Éva-Anyócának és B. Editnek sok szeretettel. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azért a próbálkozás a nevében, mert tényleg az. Ez tipikusan az a süti, amit soha nem láttam, soha nem kóstoltam. A postásunk szolnoki születésű, és egyszer beszélgettünk arról, hogy náluk az isler sem olyan, mint amit erre felé lehet kapni. Sehol nem ismerik, és nem kap sehol, még csak hasonlót sem. Jól kifaggattam :-), és elmondás alapján kipróbáltam. Ő volt a kóstolómester a barátnőjével (lehet, hogy még Ő sem evett), de nem vallottam szégyent. A családomnak is nagyon ízlett. Nekem ebből kb. 45 darab lett, de kisebb pogácsaszaggatóval (6 cm átmérő) készítettem, mint az átlagos isler méret.

Hozzászólások

goedeburg

Szerencsém volt már ehhez az Ishler-hez, a Tiszaföldvári cukrászdában is ilyen, isteni, más fajta ishler kapható. Nekem nagyon bejött. Köszi a receptet

Geleva

Kedves goedeburg! Nagyon szívesen, örülök, hogy valaki már látott...s?t evett is ilyet.:-) Remélem másnak is elnyeri a tetszését! Üdv.: G. Éva

Edina

Volt szobatársam lepett meg párszor ilyennel minket. ? is Tiszaföldvárról hozta nekünk. Egyszer?en imádtam. Köszi a receptet, hétvégén kipróbálom !

Geleva

Kedves eduscho89! Jaj, nagyon örülök, ez a Tiszaföldvár egy men? hely lehet. :-))) Sok sikert a hétvégén! Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

én ugyan nem a tibi78 vagyok,hanem a felesége,de Szolnokon n?ttem fel és azóta is emlegetem ezt az isteni általam csodálatosnak ítélt sütit,a párom már mondta,hogy ez helyi specialitás lehet,mert még ? sem hallott róla,pedig az apósom cukrász volt,szóval csak nagyon édesszájúak készítsék el,és azok,akik szeretik a habrolót,meg a tojásfehérjehabos gyümölcshabokat,mert mindenetek összeragad t?le,de ez a csodás benne,készítsétek el én már megtettem kb.2 éve és isteni lett,kedves Geleva jó,hogy föltetted!

Geleva

Kedves tibi78 felesége! :-) Nagyon örülök, ha a próbálkozásom ennyi mindenkinek örömet szerzett és tényleg ilyen finom, különleges édesség ez. Én, az általad felsorolt dolgok miatt meg sem kóstoltam. Nekem ez nagyon édes, ragadós, stb., de remélem, aki tényleg édesszájú, örülni fog. :-) Üdv. és köszi a hozzászólást! Éva

nyamóka

Kedves Éva! Én is hallottam már emlegetni ezt a habos islert, de még sosem ettem ebben a formában. A tieid nagyon szépek lettek, be is teszem a recikönyvbe, és sort kerítek rá valamikor. Amit odakészítettél a tányérra, bizony most nagyon meg tudnám enni! :-) Üdvözöl: egy másik Éva :-)

Geleva

Kedves Éva! :-) Örülök, hogy tetszik, sok sikert és jó nasizást hozzá! :-) Szívesen küldenék így online, de sajnos már elfogyott :-( , be kell érjed a képpel, amíg nem készíted el. :-))) Üdv.:Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Ez az! Csúcs vagy! Itt nálunk ilyet lehetett és még lehet kapni islerként, s?t, még magasabb tejszínhab réteget nyomnak bele, és, hát azt össze se tudod harapni, azaz nem is tudsz harapni, ketté kell venni, és mennyei f?leg, ha friss!!!!:-)))))Igen, átmér?je 6 vagy 8 cm lehet,(persze van kicsi is annak lehet 4 cm az átmér?je!), és tutira ekkora s?t, legalább háromszorosa is a tejszínhab ami benne van, igaz, nem szokott legalábbis itt Jászberényben ilyen fehér csíkozás rajta lenni, de ezen már nem múlik, szóval megint sikerült egy régi retro csodát megalkotni!!!!:-))))))Ügyes vagy!!!! És jó a postásod:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Úgy örülök, hogy ennyi visszajelzést kapok, nekem fogalmam sem volt róla, hogy mi is ez. A postás fiúnak meg is mondom milyen ügyi...bár a tejszínhabot nem említette. (ezért majd számonkérem :-)) Igaz nagyon ízlett neki, de azt mondta, hogy nagyobb szokott lenni, de szerintem így is guszta. A csíkozást én találtam ki, hogy kicsit feldobjam látszatra is. :-))) Nagyon köszönöm az elismer? szavakat! Puszi, Éva

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ez a süti abonyi!!! Szolnok mellett van Abony kis város!! Ott csinálták els?ként! Mindez nem biztos, de én ott ettem a legfincsibb islert! Én ezzel az islerrel n?ttem fel, én azt hittem ez az igazi, míg Cegléden fel nem világosítottak, hogy ez a söti általában lekváros! De neeem!!!:-)

Geleva

Szia abonyka! Neked is nagyon köszönöm, hogy megosztod velünk az információidat! Legalább nekem is lesz némi fogalmam az eredetér?l és ki, hogy ismeri ezt az édességet. Felénk valóban az ízes változat az elterjedt, lehet, hogy ezért vagyok ilyen tudatlan. :-))) Szép napot! éva

Norci79

Olyan szép, guszta..... Ki kell próbálnom! :-) Alig merek az oldalra nézni, mert, ha meglátom ezt a képet.....elkezd?dik a pavlovi reflex és csak nyelek nagyokat... :-)

Geleva

Kedves norci79! Nagyon örülök, hogy ilyen hatással van Rád! Tudod, ez a reflex nem hazudik :-), engedj a csábításnak! :-))) Üdv.: Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Aki fel akarja nagyon dobni,mert vettem ilyet is anno, az tesz bele tejszínhabot és édesen :-)))) B?n, tudom, de valami mennyei:-)))) Igen, amúgy jó cukros és friss felvert tojásfehérje az eredeti, de az is legalább háromszor ilyen vastag, mint ahogy írtam, és valami fantasztikus, és ketté kell venni, hogy tudjad harapni, és akkor a postásod azért mondta, hogy nagyobbnak kéne lennie!!:-))) Itt Jászberényben, meg Szolnokon, ott nagynénémék, és 3 unokatesóm él,családjukkal,:-)) Abonyban is, és Szandasz?l?sön, ott egy másik unokatesóm is él, ott is így lehet kapni:-))))) Nekem az volt a fura, a sok isler leírás között, hogy miért olyan lapos, és miért lekváros?? Biztos finom, de nálunk ilyen:-)))) Hát én gimibe 1984-1988. között jártam, és a büfében lehetett kapni, ez volt az els? a sütik közül, ami elfogyott, mert lerohantuk:-)))))Aztán anyósom is dolgozott a büfében egy ideig, akkor hozott , mert tudta, hogy egész egyszer?en imádjuk,a férjemmel, és ilyen hatalmas friss habbal:-))))Ez már kb. 1999.-2001 közt volt.Hú, azok a b?nözések...:-)))Jó emlékezni rá:-)) De addig olvastam itt és emlékezek, hogy elkészítem, megpróbálom:-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Az nem lehet b?n, ha valaki szereti az édességet, s?t! Sok-sok boldogsághormont termel, és az csak jó dolog lehet a fogyasztójának és még a környezetének is. Sajnos, én nem vagyok ilyen édesszájú, de megértem, aki odavan érte és "ölni tudna" egy csokiért is. Nagyon guszta lehet az a tejszínhabos is, a szememet azért szoktam gyönyörködtetni ilyen csodákon. :-))) Nagyon köszönöm, hogy megosztjátok velem ezeket a történeteket és a süti "történelmét", mert legalább belelátok, elképzelem azt, amir?l eddig fogalmam sem volt. Elég nehéz ám úgy elkészíteni valamit, hogy sosem láttál, kóstoltál ilyet, csak elmondásból elképzelsz valamit. Nekem ez így siker?lt, de legközelebb a sok jó tanácsot és ötletet is hasznosítom, amit t?letek kaptam. Köszönet érte! Olyan érdekes nev? településeket írtok, nagyon élvezem ezeket is...amit nem ismerek megkeresem térképen...tehát, még tanulok is. De, hát a jó pap...:-))) Szép estét! Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Én is csak csodálkozom, amikor megnézem a neveteknél, hogy ki hol lakik, kinek hol van az a bizonyos konyhája, és csak nézem, nézem, jól összejöttünk itt a NS-n!!! :-)))))) Igen, ezek a városok, mivel ugye megyénknek Szolnok a központja, igen közel vannak, hisz 48 km ide Jászberényhez Szolnok, mellette van Abony kicsivel és Szandasz?l?s is,nekem ismer?sek, több dolog miatt is, de ez a süti momentán mindenütt ilyen, és más jász részen is:-))) Ha elkészíteni nem is tudom, mert most erre nem készültem fel, de ha veszek, én tutira elküldöm neked mail címre, hogy lássad, hogy itt milyen, a fiam keze addigra már még jobban javul, már ceruzát tud fogni, a jobbal is, de még nem eröltetheti, legalább ezen a héten semmit sem csinálhat vele, aztán majd meglátjuk, de fényképezni gombot lenyomni tud.:-)))) Ha találok ilyen sütit, veszek, lenyomatom vele, és küldöm:-))) Igen, igaz, jó pap is holtáig tanul:-)))) Szép napot! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Szerintem is nagyon jó, hogy a kis országunk minden részér?l jött össze ez a kis csapat. Megismerkedhetünk és kipróbálhatunk számunkra új, tájjeleg? ételeket, szokásokat, b?vítve ezzel a repertoárunkat. :-))) Nagyon izgi megismerni mások f?zési, sütési szokásait és kipróbálni azokat. Nagyon köszönöm el?re is a felajánlást :-) , miszerint, csapatmunkában:-))) küldtök nekem egy eredeti, hamisítatlan "habos ischlert"! :-))) Szép napot! Éva

Bató Edit

Szia Évikém! A B.Edit én vagyok? Ha igen, nagyon köszönöm az ajánlást. Én is készülök islert sütni húsvétra (lekvárosat), de mostmár muszáj lesz a Tiédet is kipróbálni, mert nagyon tetszik. Olyan kreatív vagy, hogy csak ámulok. Elismerésem Neked, na meg a postásodnak is! Üdv.Edit

Geleva

Szia, kedves Edit! Igen Editkém, Rád gondoltam!!!.-))) Annyi kedveset írsz nekem, és az ízlésünk is sokban megegyezik, úgy gondoltam...ez a legkevesebb...:-))) Mivel Neked is tetszenek az ötleteim, talán hasznát tudod venni.:-))) Én sem eszek ám ilyen édességeket, de a család igényli, ezért muszáj kreatívnak lenni és el kell kápráztatni ?ket valami újdonsággal. :-))) Nagyon örülök, hogy a postásfiúnk említette, és úgy-ahogy siker?lt elkészíteni, (hát látszik, hogy nem egy cukrász) de annyi jó hozzászólást és ötletet kaptam az oldalról, hogy legközelebb tökéletesítem...:-))) (köszönet Éva-Anyócának is :-)) Köszönöm az elismerést! Puszi, Éva

Ikó

Sziasztok! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy meddig áll el ez a sütemény? Köszönet!

Geleva

Kedves Ildike.ecser! Azt sajnos nem tudom, mert nálunk két nap alatt elfogyott, de szerintem h?t?ben még két napot kibírt volna. A csoki bevonat jól védi a habot a kiszáradástól. Azt is hozzáteszem, hogy biztos frissen a legfinomabb, a "szakért?k", akik már ettek ilyet, azt írják. :-) Nálunk másnap is imádták. Üdvözlettel: Éva

Hakkai

Úúúristen, de régen ettem már! Ódákat zengek róla minden ismer?sömnek, ugyanis szolnoki gyerekként napi betev?nk részét képezte, de mióta a f?városban lakom, nem találok sehol, csak azt a lekváros rettenetet. Most el kell, hogy készítsem, az a 45 db biztosan elég lesz egy-két napra, és végre az asszony is megérti, miért is imádom annyira. Köszönöm minden távolba szakadt szolnoki nevében! :)

Geleva

Kedves Hakkai! Igazán nincs mit! Nagyon örülök, hogy ilyen sokan ismeritek és örömet tudtam szerezni úgy, hogy még sosem láttam ilyet. :-))) Hajrá! Kápráztasd el a családot! :-) Üdv. : Éva

palice

Lenne egy "bugyuta" kerdesem :) : hogyan martod be a sutiket,hogy ennyire tokeletes a maz minden oldalon? hol fogod vagy mivel? vagy egyaltalan...? elore is nagyon szepen koszonom a valaszt !Alice

Geleva

Kedves Alice! A kérdésed nem is "bugyuta", nekem is gondot okozott kezd?ként. :-) Ebben az esetben az a "titkom2, hogy kis átmér?j? edényben olvasztom a csokit, hogy ne tudjon nagyon elterülni. Ez nálam most egy 15 cm átmér?j? kis lábos volt, amibe a villanyt?zhelyem 1-es fokozatán, lassan megolvasztottam a csokit, kevés olajjal higítottam. A m?velet a következ? ebben az esetben: Két ujjal megfogom a talpának szánt tésztakarikát, és a többi részét belemártom a csokiba, kicsit forgatom a tengelye körül, hogy mindenhol befedje és ovatosan egy tálcára teszem. (legjobb, ha van valamilyen rácsod, ami alá tudsz tenni egy tálcát, akkor arra le tud csepegni a felesleg) Ahogy fogy a csoki mennyisége, kicsit megdöntöd az edényt, hogy mélyebben tudd mártogatni. Ha megdermedt, átrakhatod a tálaláshoz szánt tálcára. Ennél könny? ezt megtenni, mert a tésztakorongokat hamar összeragasztja a hab, nem fog szétesni. Ha más jelleg? sütir?l van szó, ami nem ilyen stabil, vagy krém van a tetején, azt az el?z? rácsos módszerrel szoktam. Rácsra helyezem a sütiket egymás mellé, amennyi csak elfér, és mer?kanállal rácsorgatom a sütike. Lehet?leg egyenletesen, hogy mindenhol érje. A tálcára lefolyt csokit id?nként újra melegítem, mert különben elég pazarlós lenne. Remélem tudtam segíteni. Üdv. Éva

Éva-Anyóca

Szerintem, kedves palice, az a legegyszer?bb, ha a tészta, rá a hab ,rá a tészta, és ezeket egy rácsra tesszük, ami alatt azért van egy tálca vagy tepsi.Ha a sütiket rátettük, akkor a bevonóval, ami azért folyós állapotban van, szépen, jó alaposan hogy körbeölelje mindenütt a sütit, lelocsoljuk, a felesleg meg lecsöpög róla.Aztán kés?bb még felhasználható, ami lecsöpögött.Gondolom, én így tenném, és itt így hallottam, mert másképp nem megoldható,hogy hibátlan legyen a becsokizása.:-))) Bocsánatot kérek, kedves Geleva, hogy kéretlenül szóltam, ez az én és az itteni egy-két készít?t?l látott elkészítési mód. Szép napot! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Anyóca! Nincs miért, szerintem ezen az oldalon pont az a jó, hogy próbálunk egymásnak segíteni amiben csak tudunk. Köszönöm, hogy Te is válaszoltál és ráadásul ügyesebb is voltál.:-) Én kés?bb olvastam csak a levelet. Üdv, Éva

palice

Nagyon szepen koszonom mindkettotoknek a gyors es nagyonis kielegito,segito valaszt!Alice.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek