Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójafasírt Seafalcon konyhájából

Szójafasírt Seafalcon konyhájából
Szójafasírt Seafalcon konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta vega étrenden vagyok, ez a negyedik fasírt variációm, és eddig ez a legjobb! Milyen érdekes: a rendszerváltás előtt tele voltak a boltok olcsó repceolajjal, de a napraforgó olajat favorizáltuk. Nem régen tudtam meg, hogy a repce csak telítetlen zsírsavakat tartalmaz, tehát a legegészségesebb olajfajta. Most alig lehet kapni, és...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsomos káposztát elképzelni nem tudok fasírt nélkül, de majd hideg vacsorának is finom lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójagranulátumot előző nap beáztatjuk. A 100 grammból nagyjából 350 grammnyi nedves lesz. Felhasználás előtt kinyomkodjuk a lehető legtöbb vizet.
  2. A repceolajon megdinszteljük a hagymát, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szójagranulátumot, három evőkanálnyi zsemlemorzsát, a fűszereket, és alaposan eldolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a tojásokat, és jól összegyúrjuk.
  3. Gombócokat formázunk belőlük, és meghempergetjük morzsában. Nekem pontosan 25 grammnyit vettek fel.
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a fasírtokat, kicsit ellapítjuk, majd előmelegített sütőbe (220 fok) tesszük. Légkeveréses módon 20 perc után fordítjuk meg őket. 10 perc után készen lesznek.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Seafalcon

Mióta szakács: 2015.02.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójafasírt, vega fasírt, húsmentes fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ronnie
ronnie Wed, 2017-03-08 11:43

Nagyon finom lett, el van találva a fűszerezése, és szuper, hogy csak be kell rakni a sütőbe és kész :) én a sütőlemezen is meg szoktam olajozni őket egy kicsit , ha tepsis fasírtot gyártok, de az már részletkérdés. Köszi a receptet!

kazabizsit
kazabizsit Tue, 2016-04-26 17:06

Kedves Seafalcon! - Tetszik ez a név :) !
Miért kell a keverékbe 3 evőkanál zsemlemorzsa? Anélkül nem áll össze esetleg a massza?

nikaa
nikaa Sun, 2016-04-17 14:25

csak azt szeretném hozzá szólni,hogy nem kell előző nap beáztatni a szóját mert ha forró vizzel leöntjük,lefedjük, 10perc mulva nagyon puha lesz..

552
szója 35 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
zsemlemorzsa 60 g
cseresznyepaprika krém 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 2 db
majoranna 1 kk
fekete bors 0 ízlés szerint
repceolaj 1 ek
2 kávéskanál
zsemlemorzsa 25 g