Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focilabda torta

Focilabda torta
Focilabda torta
45 perc / sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam nagyon szeret focizni. 7. szülinapjára sütöttem, az iskolai ünneplésre.

hozzávalók / 6 adag

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fondant-t előző este elkészítjük: 2 ek vizet összemelegítünk 9 g (1 ek) zselatinnal.
  2. Belekeverünk 1 ek vajat és 2 ek mézet (esetleg ételfestéket, ha színezni szeretnénk). Ezt ráöntjük 50 dkg porcukorra, elkeverjük. Jól lefóliázzuk, hűtőbe állítjuk éjszakára.
  3. Másnap bekenjük a kezünket vajjal, így gyúrjuk át a fondant-t. Utána 2 frissen tartó fólia között tudjuk kinyújtani.
  4. A piskótához a 4 tojásfehérjét habnak felverjük.
  5. A 4 tojassárgáját 18 dkg kristálycukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 25 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 1 dl tojáslikőrrel (gyerekeknek tejszinnel), 10 dkg csokireszelékkel kikeverjük.
  6. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját.
  7. Kör tortaformát sütőpapirral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd megsütjük.
  8. Ha kihűlt, körben bekenjük lekvárral, ráterítjük a kerekre nyújtott fondant-t, olvasztott csokival megrajzoljuk.
  9. A szélét körben színes cukorral beszórjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 113
elküldve: 4
receptkönyvben: 184
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukorfondant-tal bevont piskótatorta, focilabda torta krémes piskótából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1272
zselatin 9 g
víz 2 ek
vaj 1 ek
méz 2 ek
ételfesték 2 csepp
porcukor 50 dkg
tojás 4 db
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 25 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tojáslikőr 1 dl
csokoládéforgács 10 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
tortabevonó 10 dkg