r
Nosalty Logó

Színes nutellatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
In.cuska
Színes nutellatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 793 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 793 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 2380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukor kb. negyedével egy kisebb tálban.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük egy nagyobb tálban. A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. (Vigyázzunk, hogy ne törjük meg a habot!)
  3. A lisztet apránként hozzászórva elkeverjük a tésztát.
  4. A tésztát három részre szedjük, kis tálakba, és tetszőleges ételfestékkel megszínezzük. Vigyázzunk, hogy a festék hozzákeverése ne változtasson nagyon a tészta állagán! (Akár külön ízesíthetjük is az egyes piskótákat. Nálam a piros epres lett, a zöld citromos, a fekete kakaós.)
  5. Egy kis, kb. 10x10 cm-es tortaformát kivajazunk, és félig megtöltjük a tésztával. 3 ekkora mérető piskóta jön ki belőle.
  6. Tűpróbáig, kb. 20-25 percig sütjük, 200 °C-on.
  7. Ha megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk. Amint teljesen kihűlt, összemérjük a három piskótalapot, és azonos és egyenletes magasságúra vágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük egy kisebb tálban. Fontos, hogy kemény legyen, különben nem tudjuk bevonni a torta oldalát.
  9. A mascarpone-t és a nutellát összekeverjük egy nagyobb tálban, majd óvatosan, nem összetörve, a habot is hozzákeverjük.
  10. A piskóták közé krémet teszünk, majd összeillesztjük a tortát. A krémmel a külsejét is bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük csokikkal, gyümölcsökkel, díszgyöngyökkel, stb. Hűtőbe tesszük legalább fél órára. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x10x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 970
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes nutellatorta
In.cuska 12 recept

A párom születésnapjára készítettem, pont két-három személyre való adag. Nagyon finom, nagyon nutellás, és ízlés szerint lehet díszíteni csokival, gyümölccsel, bármivel. :)  Az enyém belül három színű, az afgán zászlónak megfelelően felül zöld, középen piros, alul fekete. :) 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek