Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácskoszorú mogyorókrémmel Iluskától

Kalácskoszorú mogyorókrémmel Iluskától
Kalácskoszorú mogyorókrémmel Iluskától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a kalácsról elsősorban mindenkinek a húsvét jut eszébe, azért a lágy, édeskés tésztának akár hétköznap sem tudunk ellenállni; reggelire pár falat egy bögre forró kakaóval vagy kávéval egészen szívmelengető élmény!!!! :-)))))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Esetleg egy kis segítséget itt találsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, kevés langyos tejet elvéve, kis mennyiségű cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva dagasztjuk a tésztát.
  2. Mikor egyenletes, sima tésztát kaptunk, ami összeállt egy gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
  3. A tésztából két maroknyit leszakítunk a fonásnak. A többit enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra (8-10 mm-re), megkenjük a mogyorókrémmel. Feltekerjük, és összeillesztjük a két végét.
  4. Fonást készítünk a félretett tésztából, és azokat áttekerjük rajta. Tojássárgájával átkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás koszorú,mogyorókrémes kalács,kalács,kalács mogyorókrémmel,koszorú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 2 ek
1 csipet
tojássárgája 1 db
olívaolaj 1 ek
tej 1.6 dl
tojássárgája 1 db
nutella 10 dkg