Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri sajtos ropi

Szilveszteri sajtos ropi
Szilveszteri sajtos ropi
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsuzsi lányom ajánlotta ezt a finom rágcsát, amit valahol a neten talált. Hát valóban nagyon egyszerű elkészíteni, viszont nem ártalmas, ha rögtön dupla mennyiséget készítünk... :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a pirospaprikával, majd a kockázott hideg vajjal elmorzsoljuk.
  2. Most akkor be is kapcsolhatjuk a sütőt: légkeverés és 180 C.
  3. Hozzáadjuk a sajtot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk.
  4. Vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Már rakhatjuk is a tepsikbe (nekem 2 tepsire fért rá). Megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal, mákkal, de bármilyen kedvenc szóróanyagunk mehet rá.
  5. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos ropi, sajtos rúd, sajtos rágcsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
sajt 14 dkg
finomliszt 17 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
fűszerpaprika 2 kk
1 kk
tojásfehérje 1 db
mák 5 g
szezámmag 2 teáskanál