r
Nosalty Logó

Szilveszteri sajtos ropi

Jolán
Szilveszteri sajtos ropi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

597
Kalória
15.9g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
44.2g
Zsír
41.3g
Víz
151.6g
Koleszterin
1.5g
Rost
481.6mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4661 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 431 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a pirospaprikával, majd a kockázott hideg vajjal elmorzsoljuk.
  2. Most akkor be is kapcsolhatjuk a sütőt: légkeverés és 180 C.
  3. Hozzáadjuk a sajtot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk.
  4. Vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Már rakhatjuk is a tepsikbe (nekem 2 tepsire fért rá). Megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal, mákkal, de bármilyen kedvenc szóróanyagunk mehet rá.
  5. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Zsuzsi lányom ajánlotta ezt a finom rágcsát, amit valahol a neten talált. Hát valóban nagyon egyszerű elkészíteni, viszont nem ártalmas, ha rögtön dupla mennyiséget készítünk... :-)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...