r
Nosalty Logó

Szilveszteri malac tallérok

NS
Szilveszteri malac tallérok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

246
Kalória
4.6g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
18g
Zsír
23.7g
Víz
15.8g
Koleszterin
712.5mg
Élelmi rost
647.5mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.3 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    404 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

  1. Egy nyújtódeszkán összegyúrjuk a hozzávalókat: a lisztet, a zsiradékot, az átnyomott túrót és krumplit, a sót.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A feléből tallérokat szaggatunk, mindegyik tallérba kicsit belenyomkodjuk a sablont, és ecset segítségével borsot vagy porfestéket viszünk föl a tésztára a sablonon át. Vajazott tepsiben 180 fokon megsütjük.
  3. Vajazott tepsiben 180 fokon megsütjük.
  4. A másik felét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és derelyevágóval rudacskákat vágunk belőle. Ezt is megsütjük. Garantált sikere lesz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Szilveszteri bulikba, összejövetelekre kitűnő borkorcsolya. A recept a legegyszerűbb, és nagyon finom sós sütemény receptje, kezdőknek is bátran ajánlom: mind a négy összetevőből ugyanannyi kell bele. A díszítést porfestékkel vagy borssal készíthetjük, vigyázat: a pirospaprika sülés közben megég!

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek