Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós zabkeksz

Sós zabkeksz
Sós zabkeksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fűszerezés variálásával számtalan módon el lehet készíteni. Legtöbbször összemorzsolva, valamilyen főtt zöldséges ételre vagy salátákra szórva szoktam enni. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a vajat egy lábasban, levesszük a tűzről, és beleszórjuk a sütőporral már elkevert zabpelyhet. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhol fedje a vaj. Ha kell, akkor teszünk még hozzá vajat vagy kókuszzsírt.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket tetszés szerint, a magokat és a tojást, és jól összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat teszünk belőle, és ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zabtallér, zabkeksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
lenmag 1 ek
mák 1 ek
vaj 3 dkg
zabpehely 1.5 bögre
0 ízlés szerint
tojás 1 db