r
Nosalty Logó

Hamis hájas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Hamis hájas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2264 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 9056 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2264 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    534.7 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    461 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 9056 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 437 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 12 órára hűtőbe tesszük, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. Téglalap alakokat vágva, megtöltjük szilvalekvárral, diókrémmel, vagy más töltelékkel.
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben halvány színűre sütjük.
  4. Még forrón megporcukrozzuk. (Ebből a mennyiségből 3 és fél gáztepsivel lett.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 84902
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

A lekvár mennyiségét saccolva adtam meg, attól függ, mennyit teszünk a tésztába!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár napja készítettem el a hamis hájast. A nővéremet átvertem vele, hiszen azt hitte, valódi hájas, még réteges is lett... pedig nem is lett hajtogatva egyszer sem. Mikor kivettem a hűtőből, kicsit  keménynek tűnt a tészta, de perceket várva engedett, és szépen nyújtható lett. Levagdostam a kinyújtott hullámos széleit egyenesre, és könnyebb volt téglalap formákat alakítani belőle, a levagdosott részeket pedig ismét összegyúrtam, majd nyújtottam.... Szerintem ez nem olyan hizlaló, hisz nem háj van benne!!

Hozzászólások (8)

Julcsi 78

Ne haragudj, de nagyon amat?r vagyok. A süt?vaj, az kocka margarin?

Iluska

Kedves Julcsi!Én a Pennyben szoktam venni a Líra süt?vajat.Másfajtát is használhatsz.Szió

Cafika

szia Iluska, tetszik a recept. de sajnos nekem sem vilàgos ez a sùtòvaj , ez sima vaj, vagy margarin?? és a lekvàrral valò tòltés sem értem, csak òssze kall hajtani, vagy a téglalapokat csak òssze kell ragasztani, vagy tojàssal kell òsszeragasztani, vagy hogyan is van ez, jo lenne, ha jobban részleteznéd!! elòre is kòszi, ùdv. Cafika

Iluska

Kedves cafika!El?bbiekben leírtam a vajat.Beleteszem a tölteléket,és kissé összenyomom a tésztát.Ennyi!Szép napot!

Törölt felhasználó

Csak egyszer?en az van ráírva,h süt? vaj.Amúgy a napokban szúrtam ki csak én is.Én sima vajat használok inkább avval nem lehet hibázni.És bocs,h válaszoltam amikor nem nekem lett feltéve a kérdés.Üdv Csató

annazsofi

Szia Ilus! 2 kocka süt?vaj, az 2x10 dkg? Én sem láttam még süt?vajat, süt?margarint igen. Jó-e a teavaj a sütihez? Vagy csak házizsír elegend?-e? Vagyis a 90 dkg-hoz pontosan mennyi zsíradék szükséges? Köszönöm a választ!

Iluska

Szia!A teavaj is jó.Csupán zsírral ne csináld.90 dkg liszthez kell a 2x25 dkg vaj,ráma,vagy margarin és a 12 dkg zsír.Remélem segítettem!!-és sikeres sütögetést!!

Csurgóné Erzsébet

A részletes leírást hiányolom.A lisztet ,a zsiradékot ,az ecet,tehát a tészta elkészítését.Azt,hogy hogyan töltöm az már egyéni.Üdv

Iluska

Üdv!Miért soroljak fel külön mindent,hogy el?ször a lisztet,utána a zsírt,majd a vajat,sót,stb. össze kell gyúrni.Mikor így is érthet?,és szerintem ez nem fog rontani a végeredményen........

Csurgóné Erzsébet

Köszönöm szépen! Vasárnap meg is sütöm! Üdv.

Iluska

Sikeres,és jó sütést kívánok!! :-))

Tiamia

Sziasztok! Tényleg elég szubjektív lett a recept leírása! Kezd? f?z?-süt? vagyok, még életemben nem sütöttem sem hamis, sem igazi hájast, így most itt állok a nyújtani való tészta el?tt és azon gondolkozom, hogy milyen vékonyra kell nyújtani? Mekkora téglalapot kell kivágni? Milyen s?r?n lehet rakni a tepsibe (mennyire dagad meg)? Ezek nem mindenkinek magától értet?d? dolgok. Olyan, mintha adnék egy halom biciklialkatrészt és azt mondanám, tessék, rakd össze leírás nélkül. Biztos ki lehetne id?vel bogozni, hogy mi hova kerül, de id?t nyerhetünk másoknak a legkisebb, jelentéktelennek t?n? információval is. Na megyek nyújtani, lesz amilyen lesz.

Iluska

Sziaaaaa! Vissza olvastam a receptet,és igazad van oda írhattam volna,milyen vastagra kell nyújtani,pedig minden receptemben közlöm ezt,szerintem elfelejthettem,vagy siettem. 3-4 mm-vastagra kell nyújtani,és azt mindenki döntse el,hogy mekkora téglalapokat tölt meg,mekkora sütiket szeretne. Mint minden süteményt, ezt sem szabad túl szorosan rakni a tepsire. Remélem azért jól összehoztad,és jó lett a végeredmény!!!! :-))

Tiamia

Szia! Köszönöm szépen a választ! :) A tökéletes eredmény sajnos elmaradt, de ez az én hibám. El?ször is nem nyújtottam elég vékonyra, másrészt valami gagyi lekvárt használhattam, mert bár keménynek t?nt az állaga, sütés közben kifolyt és megégett, pedig keveset raktam bel?le és igyekeztem rendesen körbenyomkodni a széleit. Mivel a tésztába nem kell cukor, a lekvár meg kifolyt, így csak a porcukor adott neki egy kis édes ízt, de mivel édesszájú vagyok, én így is megettem. :) Ezekb?l tanulva legközelebb majd okosabban állok neki. Köszi a receptet!

Iluska

Szió! Na de remélem azért nem szegte kedved,az újra próbálás!! Igen,fontos a sütésálló lekvár,(szilva,áfonya...) mert különben ez történik vele!!Majd legközelebb!! :-))) -egyébként így tanul az ember.....

gyorgymiklosne

Csak annyit mondanék minden kezd? süt?- f?z? társamnak, fogja úgy fel, hogy ez szinte egy nagy kísérlet és törekvés a legjobban kihozni az anyagokból.

Béba_43

Ezt a receptet már 20 éve sütöm, legjobban szeretem fasíthússal megtölteni! De bögrével szaggatom, vagy erre kialakított formával, és villával nyomkodom össze! Fele vaj, és dupla sertés zsír. Még hájasabb lesz. S lényeg mélyh?t?ben (természetesen) sütés el?tt, összegyúrva, hónapokig eláll. Bármikor el? lehet venni.

Iluska

Biztos jó lehet más töltelékkel is,bár én még nem próbáltam.... Én is szeretem a sertészsírt,lágyabb minden t?le. Igen kör alakúra is lehet készíteni,ki milyet szeret!! :-)))

pintyöke72

Kipróbálom. De kétlem,hogy 3,5 gáztepsi tésztához 20 dkg lekvár elég lenne...nem kötözködésb?l írom.. gyakorlat...

Iluska

Ez így igaz,bizony nem elég ez a mennyiség!!!Szerintem félre írtam......(javítom!!) :-)))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek