Sűrű és finom szilvalekvár cukor nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
97.7g szilva42 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 838.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 330 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 838.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 330 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
42
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg szilva
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 tk fahéj
-
1 tk vanília kivonat
Elkészítés
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyedekre szeljük. Egy magasított tepsire terítjük a gyümölcsöt – lehetőleg olyat válasszunk, amelyre biztosan nem ragad oda. A szilvákat 150°-os előmelegített sütőbe tesszük, és 3 órán keresztül sütjük. Óránként ránézünk, akár meg is kevergethetjük.
- Miután eléggé összesűrűsödött a szilva, kivesszük a sütőből, és ízesítjük a citromlével, a fahéjjal és a vaníliakivonattal. Ha folyósabb lekvárt szeretnénk végeredményként, akkor elég 2-2,5 órát a sütőben tartani.
- A lekvárt fertőtlenített üvegekbe töltjük, és ízlés szerint meleg dunsztban hagyjuk kihűlni. Ha kis üvegeket használunk, és pár héten belül elfogyasztjuk a lekvárt, a dunszt el is hagyható.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 148
- Össznézettség: 36210
- Feltöltés dátuma: 2021. október 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
cukormentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
Bár a szilvalekvár elkészítésekor több bevált módszer közül válogathatunk, a legegyszerűbb verziója mégis az, amikor kimagozva és feldarabolva a sütőbe rakjuk. Az előkészületek legfontosabb pontja a tepsi kiválasztása, hiszen jó döntés esetén nem kell se sütőpapírral, se ecettel bajlódni. Az eljárásnak köszönhetően a cukor maradhat a polcon, elég egy kis citromlével, fahéjjal és vaníliakivonattal ízesíteni.