Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvár La fée de cuisine konyhájából

Szilvalekvár La fée de cuisine konyhájából
Szilvalekvár La fée de cuisine konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyi szilvalekvárjához semmi sem érhet fel, csak annyit változtattam benne, hogy egy kicsit felturbóztam a kedvenc fűszereimmel. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát jól megmossuk, és kimagozzuk. Kisebb darabokra szeleteljük, és egy mély lábosba helyezzük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és a dzsemfixet.
  2. Állandó keverés mellett -közepes lángon- felforraljuk, amikor már jól zubog, hozzáöntjük a vörösbort, és tovább főzzük.
  3. Amikor eléri a kellő sűrűséget, -ha szükséges, leszedjük róla a habot-, azonnal befőttesüvegekbe töltjük.
  4. Az üvegeket fedővel zárjuk le, majd kb. 5 percre a fejük tetejére állítjuk őket, hogy megfelelő vákuum képződjön. Az üvegeket újságpapírba csavarjuk, majd egy nagy takaróval bebugyoláljuk, majd hagyjuk, hogy kihűljenek. A dunsztolásnak köszönhetően a lekvárjaink hosszú ideig frissek fognak maradni.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvadzsem, fűszeres őszi lekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
szilva 1 kg
cukor 400 g
dzsemfix 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vörösbor 250 ml