Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvakrémleves Csengétől

Szilvakrémleves Csengétől
Szilvakrémleves Csengétől
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint a kertben sétálgattam, annyira megkívántam az idei, friss szilvát, hogy kedvem támadt ehhez a szilvakrémleveshez. Tökéletes egy könnyű, nyári vacsora előételeként, a siker garantált lesz a családtagok, vendégek körében. Könnyű, mégis magával ragadó intenzív, fűszeres ízével.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott szilvát a cukorral, a fűszerekkel feltesszük egy lábasban a tűzre.
  2. Egy picit összeforgatjuk őket, majd hozzáadjuk a vörösbort. Addig forraljuk, míg a szilva szét nem kezd mállni. (A bor alkoholtartalma elpárolog, míg főzzük, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.)
  3. Majd az egészet leturmixoljuk, és egy szitán keresztül átpasszírozzuk.
  4. Habarás: a tejfölt a tejjel elkeverjük, és egy keveset a szilvaléből is hozzáadunk. Majd ezt a keveréket hozzáadjuk a szilvaleveshez.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csenge.Mlnr

Mióta szakács: 2015.08.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres szilvaleves, vörösboros gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
szilva 1200 g
cukor 130 g
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 6 db
vörösbor 2 dl
tejföl 2 ek
tej 1 dl