r
Nosalty Logó

Kiflik thang zong technikával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kiflik thang zong technikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 298 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    5695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 3822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Thang zong

  1. A thang zonghoz 2,5 dkg lisztet és a vizet sűrűre főzzük, legalább 1 percig, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
  2. Az élesztőt az 0,5 dl cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, és kenyérsütőgépbe öntjük.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a thang zong-ot.
  5. Jól kidolgoztatjuk a tésztát, a tejfölt szükség szerint adagoljuk.
  6. A tésztát lisztezett deszkára öntjük, ha kicsit lágyabb a tészta, akkor dolgozzunk hozzá még kevés lisztet, és a duplájára kelesztjük.
  7. Két-három részre osztjuk, kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, és fokhagymás vajjal megkenjük.
  8. Felcsavarjuk, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval, és kelesztjük legalább 30 percig.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12946
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Ajánló

Ha lágyabb lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiflik thang zong technikával
helena26 458 recept

Interneten olvastam erről a sütési technikáról, először megsütöttem a Majomkenyeret thang zong-gal, gondoltam, utána meg kipróbálom a fokhagymás-sós változatot. Csodálatosan könnyű, finom volt a tészta állaga, így ezután elkészültek ezek a sós kiflik.

Hozzászólások (6)

Gabys

Kedves Helena, már a napokban is olvastam ezt a technikát, de Isten bizony nem értem, hogy ez a módszer miért jó. Rutinos kelt tészta süt?get? vagyok. Ezért nem értem, ha a liszthez adsz éleszt?t, (ami a receptedben arányaiban tökéletesen megfelel) a gépben dagasztatod, keleszted, minek ez a vizes lisztes f?z?tt keverék? A kelt tésztáim (kalács, bukta, sós kiflik) szintén könny?, lágy, foszlós és puha -másnap is- ha ezt a módszert használnám, mi változik? Nyitott vagyok minden újdonságra, de ebben az esetben nem értem ez a módszer mi pluszt ad a tészta állagában. ?szinte kíváncsisággal várom válaszod. Szió:Gabi

helena26

Kedves Gabi! Szerintem hihetetlennek t?nik,hogy ez javíthatja a tészta állagát.Nekem is könny? ,finom a tésztám,e nélkül,de ezzel mintha tovább 4-5 nap után is puhább a kalács. Szerintem megér egy próbát! Sütöttem pizza tekercset ,kiflit ezzel a módszerrel,nekem nagyon bejön. A tang zongh által sokkal több vizet tud felszívni a liszt,és ezáltal puhább a tészta állaga. Én is hihetetlenkedtem. Aztán több oldalon csakis ezt a technikát kerestem. Egy olasz oldalon láttam kenyeret(tang zongh-al),ami fantasztikusan nézett ki. Sok kenyeret és jót sütöttem én is,de keresem mindíg a legjobbat.Nézd meg ezt az oldalt, ha van kedved: pappa-real.net-blog-antonella. Üdvözelttel:Helena

Gabys

Kedves Helena, Elolvastam reggel a válaszodat, gy?zött a kíváncsiságom és elkészítettem a kifliket. Tényleg finomak lettek, érdemes kipróbálni. Ezzel együtt és bocsáss meg az ?szinteségemért, még most sem tudom, hogy mi a különbség:) Nem lett puhább, másabb mint amit eddig készítettem kelt tésztából. Kérdezgettem a családomat is a véleményükr?l, de azt mondták nagyon finom, de miben más, mint amit eddig sütöttem? Na ez az:)))) A recepted jó, nekem csak plusz 1 púpos ek. liszt kellett még hozzá, amit dagasztás közben a gépbe tettem. A tetejére só helyett sajtot szórtam. A lényeget tekintve, a kiflik tényleg finomak, hogy 3-4 nap múlva milyen lenne, nem fogom megtudni. Nincs szívem a fiúk el?l eldugni 1 darabot sem:)) Köszi a receptet, és mert jó, elmentettem. Kellemes estét, nagyon szép hetet kívánok Neked: Gabi

helena26

Kedves Gabi! Hidd el ezen gondolkodtam én is,hogy miért más a tészta?? Nekem is nagyon jó kelt receptem van,amit használok,az is finom,meg ez is. A kíváncsiság vitt rá engem is ,hogy elkészítsem. Sokszor fogom használni ezt a módszert,kenyeret szeretnék vele még sütni. A tészta állaga nekem nagyon bejön. Nem fogyott el 2-3 nap alatt ,így volt szerencsém tapasztalni,vagy inkább bebeszélem magamnak? Viszont kívánok szép hetet! Üdvözlettel:Helena

Törölt felhasználó

Kedves Helena, Csatlakozom az el?ttem szólóhoz. Hasonlóan jártas és gyakorlott vagyok én is a témában, de én se tudom elképzelni, hogy ez a kis víz-liszt keverék mit változtathat a jófajta, megfelel?en kidolgozott kelt tészta állagán. Szintén kíváncsi:-)

helena26

Szerintem ki kell próbálni,hogy lásd és akkor eldöntöd, hogy be -e vállt a recept, vagy nem. Nekem is meglep? volt és új, gondoltam nem veszítek semmit ha kipróbálom, és aztán eldöl ,hogy fogom -e még sütni ezzel a módszerrel?? Bevallom én fogom gyakran sütni. Üdvözlettel:Helena

Torma

Gyönyör?, formás kis pufik lettek a kiflik Helena!!! En is ki fogom próbálni ezt a módszert! Köszi a megosztást, jo emlékeztet? nekem! Kellemes vasárnapot, Torma :)

helena26

Köszönöm és remélem,hogy elégedett leszel vele! Szép vasárnapot kívánok! Üdvözlettel:Helena

Control

Ki fogom próbálni, köszi! Sok pihenést :)

helena26

Szivesen,kellemes vasárnapot Neked is!

Debmo

Nagyon szépek lettek a kiflik, próbáld meg a tojást kihagyni a tésztájából és akkor még finomabb és puhább lesz a végtermék. Üdv:DM

helena26

Lekváros buktát készítem tojás nélkül,de igazad van ebb?l is elhagyható. Üdvözlettel:Helena

Zsuzsamama56

Most hallom el?ször,kösz az infót!

Hozzávalók

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek