r
Nosalty Logó

Szezámmagos rántott karaj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
csucsu48
Szezámmagos rántott karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2838.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11354.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    569 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1001 mg
  • Foszfor
    4625 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1657.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 7150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot.
  3. A hússzeleteket a szokásos módon bepanírozzuk, liszt, tojás, zsemlemorzsa+szezámmag egyben.
  4. Megpucoljuk a burgonyát, és hasábra vágjuk.
  5. Bő, forró olajban (160-180°C) szép pirosra sütjük a husit és a hasábburgit.
  6. Melegen tálaljuk salátával, mi csemegeubival szeretjük :) Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 27325
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 22.

Ajánló

Csersavdús, testes desszert bort ajánlanék mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos rántott karaj
csucsu48 9 recept

Nem a legdiabetikusabb étel, de mi imádjuk :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!