Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos rántott karaj

Szezámmagos rántott karaj
Szezámmagos rántott karaj
65 perc / előkészület: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a legdiabetikusabb étel, de mi imádjuk :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csersavdús, testes desszert bort ajánlanék mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot.
  3. A hússzeleteket a szokásos módon bepanírozzuk, liszt, tojás, zsemlemorzsa+szezámmag egyben.
  4. Megpucoljuk a burgonyát, és hasábra vágjuk.
  5. Bő, forró olajban (160-180°C) szép pirosra sütjük a husit és a hasábburgit.
  6. Melegen tálaljuk salátával, mi csemegeubival szeretjük :) Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 16 320
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

csucsu48

Mióta szakács: 2012.03.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos rántott hús, karaj szezámmagos bundában, szezámmagos karaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2014-01-22 17:41

Nagyon finom étel. A recept leírásnál nem jó a krumpli,mert 1 dkg semmire nem elég. A szezámmag nagyon jó ízt a bundának.Gyakorlott főzők tudjuk,hogy igény szerint 1 kg,vagy 50 dkg kell, de a kezdők miatt ki kell javítani.

1787
sertés rövidkaraj 1 kg
zsemlemorzsa 30 dkg
tojás 6 db
finomliszt 30 dkg
szezámmag 10 dkg
burgonya 1 kg
citrom 1 db
csemegeuborka 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl