Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos pogácsák

Szezámmagos pogácsák
Szezámmagos pogácsák
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet elég régen kaptam egy akkori szomszédunktól.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Eredetileg a tésztába 8 dkg nem darált mák kell, és csak a tetejére szórunk szezámmagot. Nálunk azonban a "tisztán szezámos" verzió sikeresebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, még egy kevés tejfölt adhatunk hozzá.
  2. Kinyújtjuk. (Én kb. ujjnyi vastagra szoktam.)
  3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal (esetleg sajttal). 
  4. Csíkokra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk; majd tepsibe rakva aranyszínűre sütjük.
  5. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 183
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsici

Mióta szakács: 2012.04.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi szezámmaggal, szezámos-sajtos pogi, szezámmagos pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

808
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 40 dkg
margarin 50 dkg
tejföl 175 g
sajt 15 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
szezámmag 8 dkg
0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
szezámmag 2 ek