r
Nosalty Logó

Szezámmagos pogácsa Usika konyhájából

Usika
Szezámmagos pogácsa Usika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

332
Kalória
6.2g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
18.7g
Víz
31g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
536mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    2938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt bő 1 dl langyos tejben felfuttatjuk (kis cukor a tejbe, csipet liszt a tetejére).
  2. A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez egy tojással, a margarinnal és a sóval együtt.
  3. Összedolgozzuk a hozzávalókat, és kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra (ne lisztezzük a deszkát). Ha nem áll össze a tészta, egy kanál tejfölt tehetünk bele. Késsel megrácsozzuk a kinyújtott tésztát, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 25 percig pihentetjük a pogikat, hogy kinyíljanak a rácsok.
  5. Tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  6. Előmelegített, forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (200 fok, alsó-felső sütés.) Tetejükre tetszés szerint szórhatunk sajtot, köménymagot, oregánót is. Frissen, aznap a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet kb. 10 éve kaptam egy idősebb nénitől. Anyukám sohasem tudott jó pogácsát készíteni, úgyhogy hamar fel is adta. Ezért rám maradt a jó pogácsarecept felkutatása. És sikerült!!! Valóban elronthatatlan, nagyon jó recept, kezdőknek is szívvel ajánlom.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek