Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres mascarponetorta

Szedres mascarponetorta
Szedres mascarponetorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült. A krémet a szeder nagyon pikánssá teszi.

hozzávalók / 10 adag

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leírtak szerint elkészítjük a piskótát, ha kihűlt, 3 részbe vágjuk.
  2. A mascarponét habosra keverjük a cukorral és citromlével.
  3. A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd gyors mozdulatokkal a mascarponéba keverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd szintén a mascarponéhoz keverjük.
  5. A krém 1/3 részét félretesszük a torta bevonásához és díszítéséhez, a maradék részbe pedig 1-2 ek szederdzsemet keverünk.
  6. A lapokat megkenjük dzsemmel, majd krémmel, és a tortát bevonjuk a fehér krémmel.
  7. Díszíthetjük marcipánvirágokkal, fehér csokiforgáccsal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 843
elküldve: 9
receptkönyvben: 192
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szedres sajttorta, krémes piskótatorta, szederlekváros sajttorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2012-09-18 17:49

Kedves Klivi!
Nagyon finom volt a torta,egyszerű volt megcsinálni,még nekem is sikerült,pedig nem vagyok nagy tortakészítő.A tésztájával volt egy kis problémám,nagyon nehezen sült meg,kicsit meg is ijedtem.Te 20 percet írtál a sütésre,nekem majdnem 1 órát sült.De mindent összevetve jól sikerült.
Üdv.:petrezselyem

klivi
klivi / klivi Wed, 2012-09-19 07:55

Szia petrezselyem!
Örülök, hogy jól sikerült, de nem értem, miért kellett a piskótához 1 óra. 20-30 perc alatt meg kellett volna sülnie, legalább is nekem ennyi idő elég hozzá.
Üdv.
Livi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-09-06 21:16

Kedves klivi!

Nagyon guszta, egyszerűen szép és finomnak tűnő torta, azt hiszem, ezzel a tortával, én is meg fogok tudni birkózni.:-O
Köszönöm.
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-09-08 16:30

Szia Éva,
Ezt tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, és finom is.
Szép hétvégét!
Livi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-09-06 17:32

Kedves Klivi!
Nem véletlenül írtak a szerkesztők annyi szépet a fotódról. Valóban nagyon jó, a díszítés is szép. A a hozzávalók alapján biztosan finom is. Üdvözlettel, Piroska

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2012-09-06 17:19

Kedves Klivi!
Már napok óta keresgélek egy jó kis tortareceptet,amit jövő héten szeretnék elkészíteni a névnapomra,szűk családi körben ünneplünk,és hála a jó égnek,ma feltetted ezt a szuper kis tortareceptet.Már nem is keresgélek tovább!Nagyon jónak és egyszerűnek tűnik,amit én is el tudok készíteni!Köszönet érte!
Üdv.:petrezselyem

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-09-06 19:19

Szia petrezselyem!
Simán el tudod készíteni, nagyon egyszerű és nagyon finom. Szeder dzsem helyett használhatsz más pikáns lekvárt is.
Sok sikert!
Üdv.
Livi

692
tojás 6 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
mascarpone 500 g
habtejszín 200 g
zselatinfix 10 g
fehér csokoládé 60 g
porcukor 200 g
citromlé 1 ek
lekvár/ dzsem 2 ek
csokoládéforgács 40 g
marcipán 20 g