r
Nosalty Logó

Szedres mascarponetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szedres mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Összesen 692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Összesen 6925 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Összesen 352 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    388.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 6925 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

Az olajos piskótához

  1. A leírtak szerint elkészítjük a piskótát, ha kihűlt, 3 részbe vágjuk.
  2. A mascarponét habosra keverjük a cukorral és citromlével.
  3. A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd gyors mozdulatokkal a mascarponéba keverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd szintén a mascarponéhoz keverjük.
  5. A krém 1/3 részét félretesszük a torta bevonásához és díszítéséhez, a maradék részbe pedig 1-2 ek szederdzsemet keverünk.
  6. A lapokat megkenjük dzsemmel, majd krémmel, és a tortát bevonjuk a fehér krémmel.
  7. Díszíthetjük marcipánvirágokkal, fehér csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12197
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készült. A krémet a szeder nagyon pikánssá teszi.

Hozzávalók

Az olajos piskótához

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.