Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcstorta 3. - habos

Epres gyümölcstorta 3. - habos
Epres gyümölcstorta 3. - habos
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám 51. születésnapjára készült... mert ez az egyik kedvenc. A másik a dobostorta, de azért egyelőre a cukrászdába járunk:). Így hát elkészült az első idei epres finomság. A lényeg pedig, azon kívül, hogy mennyire szép és isteni az íze, az, hogy ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta! Ha pedig épp nincs még friss eprünk, bármilyen más gyümölcsöt használhatunk hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a 2 tojássárgáját habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejet, apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül a 2 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A krémhez elkészítjük a vaníliás pudingot, és kemény habbá verjük a Hulalát. Tegyünk félre egy kevés habot a díszítéshez. Majd ha a puding már kihűlt, ezeket alaposan összedolgozzuk. (Én robotgéppel csináltam, és néhány szép epret is adtam hozzá, hogy a krémben is megjelenjen az íze.)
  3. A kihűlt piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, és szépen ráhelyezzük a feldarabolt epret (minél több, annál jobb!).
  4. A tortazselét az utasítás alapján elkészítjük, és lassan a tortára csorgatjuk, ha már kezd sűrűsödni. (Nem öntöttem rá az egészet, csak egy kenőtollal alaposan megkentem az epreket, hogy épp egy kis fényt kapjanak.)
  5. Ha kedvünk tartja, a maradék habból habzsák segítségével apró díszeket nyomhatunk a tortára.
  6. Ha elkészült, tegyük hűtőbe...vagy essünk neki azonnal :).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 690
elküldve: 5
receptkönyvben: 292
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

gabcsicsa

Mióta szakács: 2011.04.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres piskótatorta pudinggal, epres-pudingos torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lonalice
lonalice Mon, 2015-05-11 20:07

Úristen, először nagyon megijedtem, hogy a tészta nem lesz elég. De gyönyörűen feljött :)
Kóstolás holnap lesz ezért az ízéről, még nem tudok véleményt mondani :)

fülőke
fülőke Wed, 2011-06-01 14:55

Elkészítettem, nagyon finom lett! Remek a tésztája, ezentúl mindig ezt fogom használni gyümölcstortához, mert nem túl száraz. Egyszerű, de fenséges sütemény!

424
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tej 7 ek
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
növényi habtejszín 1.5 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
tej 2.5 dl
eper 30 dkg
tortazselé 1 csomag