r
Nosalty Logó

Szalonnás-hagymás tepsis túrós tészta

Walaky
Szalonnás-hagymás tepsis túrós tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1032
Kalória
41.7g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
74.1g
Zsír
190g
Víz
125.9g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.1 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9300.7 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 5158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. Először kisütjük a szalonnákat. Néhány szeletet a sima szalonnából "kakastaréj" szerűen bevagdosunk (én a bőrét nem hagytam rajta, ezért nem "kunkorodik"), teflon serpenyőben lassú tűzön kisütjük, kiszedjük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsírjába tesszük a többi sima, kockára vágott szalonnát, ezt is lassú tűzön kisütjük, majd leszűrjük, a szalonnát tányérra tesszük, a zsírját is felfogjuk egy kis lábasba - a serpenyőben hagyunk kevés zsiradékot.
  3. Ezen a kevés zsiradékon a csíkokra vágott bacon szalonnát sütjük pirosra, kiszedjük egy külön kis tányérba, s ekkor a vékonyra szeletelt hagymát (enyhén sózzuk) üvegesre pároljuk a zsírban, félretesszük.
  4. A tésztát enyhén sós vízben, a szokásos módon kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
  5. A túrót egy nagyobb tálban szétnyomkodjuk, beleöntjük a dinsztelt hagymát a zsírjával együtt, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), hozzáöntjük a sült bacon szalonnát, s a sima kisült szalonna felét (kivéve a "kakastaréjokat"), 2 evőkanál tejfölt, 1-2 kanál szalonnazsírt, s jól összekeverjük az egészet - ne legyen száraz a túrós massza, de ne is "tocsogjon". Ezzel a túrós masszával összekeverjük a tésztát.
  6. Egy magasabb falú jénai tál (tepsi) aljára 1-2 kanál szalonnazsírt elkenünk, beleöntjük a tészta felét, a maradék tejföl felét rákenjük, enyhén sózzuk, majd a reszelt füstölt sajtot szórjuk rá. Erre kerül a tészta másik fele, a tetejét a maradék tejföllel bekenjük, enyhén sózzuk, s a reszelt trappista sajttal beszórjuk, betesszük a sütőbe.
  7. 150 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük (sercegéstől számítva) 15-20 percig, ekkor a megolvadt tejfölös sajt tetejére egyenletesen elrendezzük a "kakastaréjokat", picit belenyomjuk, s a kisült szalonna kockákat is rászórjuk egyenletesen, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük még 5-10 percig.
  8. Nem kell pirosra sütni, mert a szalonnák megégnének, csak egy kis színt kapjon a teteje. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd ízlés szerint daraboljuk, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x5

Gondoltam egy merészet, hogy "beújítok"... Ez sült ki belőle... Nagyon finom lett, meg kell mondanom! :) Ajánlom kipróbálásra! :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...