Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 7.

Isler 7.
Isler 7.
10 perc / sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukrászdában a krémesek mellett ez a kedvenc sütijük a fiaimnak, ezért gondoltam megpróbálkozom vele. Nem lett pont olyan, mint a "gyári", de gyorsan elfogyott, és ez azt jelenti, hogy finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Az islerhez

A mázhoz

ajánlat

Egyszerű, könnyü sütemény, vendégvárásra is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékot a liszttel, a cukorral dióval, a citromhéjjal, a fahéjjal összedolgozzuk.
  2. A tésztából cipót formálunk, és fél órát pihentetjük.
  3. 5 mm vastag lappá nyújtjuk, és korongokat formálunk belőle. Előmelegített sütőben világossárgára sütjük.
  4. Ha kihűlt, kettőt-kettőt pikáns gyümölcsízzel összeragasztunk, és bevonjuk a mázzal.
  5. A cukrot fél dl vízzel sűrű sziruppá főzzük, és simára keverjük a kakaóval és vajjal.
  6. 2-3 percig hűlni hagyjuk, majd a korongok tetejére csurgatjuk. Ha azt akarjuk, hogy szép fényes legyen a máz, akkor 10 percre langyos, kikapcsolt sütőbe helyezzük. Ezt is érdemes 2-3 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, de nekem nem sikerült eldugnom ennyi időre, sőt még szinte melegen megették.
  7. Vigyázzunk ne süssük túl a lapokat, mert megkeményedik!

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Giuditta

Mióta szakács: 2009.04.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ischler, pikáns lekváros isler

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni90
Reni90 / reni90 Tue, 2014-04-15 12:48

Hát őszintén, nekem nagyon nem sikerült ez a süti. A tészta nagyon porhanyós lett,alig birtam egy masszává gyúrni, illetve szétnyújtani, a máz pedig nagyon folyós lett, úgyhogy összeségében elég csúnyák lettek :(

871
margarin 140 g
finomliszt 210 g
cukor 100 g
dió 70 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 1 csipet
erdei gyümölcslekvár 20 dkg
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 30 g