r
Nosalty Logó

Fánk 18.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Fánk 18.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 1946 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 19469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1946 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    1462.8 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    640 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    480 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5911.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    631 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1319.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    531 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 19469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Elkészítés

A 10 személyes adaghoz

  1. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, és belemorzsoljuk az élesztőt, meszórjuk 1 ek cukorral, és felöntjük 50 ml langyos tejjel, és megszórjuk egy kevés lisztel a tetejét (ennél a fánknál egyenesen a tálban készítjük az élesztő felfuttatását).
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, a reszelt citromhéját, a cukrot, a sót, a rumot és a többi langyos tejet. Sima tésztává kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni 30 percet. Közben a 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a kelt tésztába, sima tésztává dolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és újra félre tesszük meleg helyre kelni 20 percre. A tésztát 11/2 cm vastagságúra sodorjuk, és fánkokat szaggatunk 6-7 cm átmérőjűeket. Lisztezett deszkára rakjuk. Letakarjuk konyharuhával, és 5-10 percet hagyjuk még kelni.
  4. Az olajat felmelegítjük (de nem szabad nagyon forrónak lennie). A fánkokat a közepén benyomjuk (hogy sütés közben lyukak legyenek benne). Mielőtt beletennénk az olajba sülni, rázzuk le a lisztet róluk. Az olajba úgy rakjuk a fánkokat, hogy ami a deszkát érintette alul, az kerüljön fölülre. Akkor jó az olaj hőfoka, ha beleteszünk 1 db fánkot, és bugyborékol körülötte az olaj. Lehet belerakni a többit is (csak annyit rakjunk az edénybe, hogy kényelmesen elférjenek).
  5. Letakarjuk kb. 1-2 percet alacsony lángon sütjük, levesszük a fedőt róla, és megforgatjuk a fánkokat, de már nem kell letakarni. Ezt a felét is sütjük alacsony lángon. Kiszedjük az olajból, lecsepegtetjük a fölösleges olajat róluk, és fogyaszthatjuk is.
  6. Ha szeretnénk, megforgathatjuk még melegen "1 csomag vaníliás cukor és 5 ek kristály cukor" keverékében is. Lekvárral vagy amivel szeretnénk, fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15178
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezen az oldalon találtam. Megtetszett a recept, és szombaton vendégeket vártam, elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek, mert nagyon könnyű a tésztája. Az egész adagból 60 darab lesz. A féladagból 30 db lesz.

Hozzávalók

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek