Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Antbree-től

Szalagos fánk Antbree-től
Szalagos fánk Antbree-től
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám szokta  nekünk sütni, aztán gondoltam egyet, és én is megpróbáltam. Az elkészítése abszolút nem nehéz, csak kicsit időigényes. Igazi könnyű, levegős, ízletes ez a fánk.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben, 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük egy tálba, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a rumot, a citromlevet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott margarint, és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Alaposan összedolgozzuk, hogy szép hólyagos tésztát kapjunk. Ha összedolgoztuk, és a tészta nem megfelelő állagú, akkor igény szerint tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet. Majd letakarjuk, és másfél órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, kb 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk. Szaggatás után még egy kicsit letakarva pihentetjük a tésztát, hagyjuk hogy egy kicsit megkeljen, kb 20-25 percig.
  4. Az olajat felforrósítjuk, ha maradt ki egy kis tészta, azzal letesztelhetjük az olajat, hogy elég forró-e már. Aztán ha az olajnak már megfelelő a hőmérséklete, megfogunk egy tésztakorongot, alulról a középső ujjunkkal egy kicsit megnyomjuk, és átfordítva beletesszük az olajba. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másikat fedő nélkül pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan megsülnek!
  5. Papírtörlőre kiszedjük, és amíg még meleg, meghintjük porcukorral.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 439
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Antbree

Mióta szakács: 2013.04.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi fánk, farsangi fánk, nagyi fánkja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
finomliszt 37.5 dkg
rétesliszt 37.5 dkg
tojássárgája 4 db
friss élesztő 5 dkg
rum 1.5 ek
vaníliás cukor 1.5 csomag
margarin 7.5 dkg
1 csipet
tej 4 dl
citromlé 1.5 ek