Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 4.

Fánk 4.
Fánk 4.
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom imádja. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tálaláshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztet, az 5 tojássárgáját, a cukrot, sót, tejet és a felfuttatott élesztőt elkezdjük jól kiverni fakanállal.
  2. Ha már jól összeállt, mehet bele az olaj, és így verjük tovább.
  3. Legvégül az 5 tojás keményre vert habját dolgozzuk a tésztába.
  4. Kétszer kelesztjük a duplájára.
  5. Nem nyújtjuk! Elhuzigálva kiszaggatjuk, majd még 10 percet pihentetjük.
  6. Bő, forró olajban sütjük.
  7. Porcukorral vagy lekvárral kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztina50820
krisztina50820 Mon, 2010-02-01 10:34

Köszönöm Szépen!Az egész családom imádta a fánkot.Ahétvége csak erről szólt!
A recept tökéletes!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 16:35

Ez a fánk istenien jól néz ki. * 5-ös

1097
finomliszt 1 kg
tojás 5 db
cukor 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
porcukor 2 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl