Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros fánk

Lekváros fánk
Lekváros fánk
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fánkra vágytunk így egy régi receptkönyvben találtam ezt a receptet, ami alapján elkészítettem. Gyors, könnyű és nagyon finom!

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, teszünk hozzá egy kanál cukrot és lisztet is. Közben a lisztet egy nagy tálba borítjuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, alaposan elkeverjük, majd a felfutott élesztőt hozzáöntjük a margarinnal, a tojássárgájával együtt. Alaposan bedagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. 1-1,5 óra alatt megkelesztjük, majd az olajat felhevítjük a serpenyőben, közben a tésztát kettévágjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a lisztezett deszkán, majd fánkszaggatóval (vagy ha nincs, akkor lisztezett pohárral) kiszaggatjuk az első adagot. Ezeket, amíg az összes fánkot kiszaggatjuk, lefedve, konyharuhában pihentetjük, addig is kelnek még.
  3. Forró olajban aranybarnára sütjük őket fél -1 perc alatt (vigyázni kell, mert gyorsan megég), majd papírtörlővel felitatjuk a felesleges olajat róla.
  4. Ezután tortadíszítő tollba belekanalazzuk a lekvárt (ez bármilyen ízű lehet, én általában eperlekvárt veszek), és szépen belenyomjuk a fánk belsejébe a lekvárt. Majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, lekvárral töltött fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

981
finomliszt 500 g
tojássárgája 3 db
cukor 10 dkg
porcukor 2 ek
friss élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
margarin 14 dkg
1 csipet
eperlekvár 6 ek