r
Nosalty Logó

Sütőzacskóban párolt spárga

Glaser
Sütőzacskóban párolt spárga
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

96
Kalória
3.9g
Fehérje
9.6g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
217.9g
Víz
15.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3074.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk.
  2. A spárgát a zacskóba tesszük, hozzáadjuk a vizet és többi hozzávalót. A zacskó száját a zárószalag segítségével jól összehúzzuk. Egy tepsibe rakjuk, majd egy tűvel a tetején 3-4-szer megszurkáljuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és pároljuk.
  4. Kivesszük a sütőből, a zacskót egy késsel óvatosan felvágjuk, a spárgát kiszedjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A zacskóba visszamaradt spárgalevet, felhasználhatjuk egy finom spárgaleveshez. A víznek egy részét helyettesíthetjük  fehér száraz borral.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...