Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-szalonnás rizotto

Sütőtökös-szalonnás rizotto
Sütőtökös-szalonnás rizotto
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgetek a sütőtökös rizottóval, mert itt Szicíliában egy nagyon népszerű fogás. Viszont valahogy mindig visszafogott a téves gondolat, hogy a sütőtök csak édesen, sütve finom. Addig kutakodtam, míg találtam egy olasz receptet, azt addig-addig kóstolgattam-ízesítettem, míg ez a szuper ízletes "risotto alla zucca" lett belőle. Szívvel ajánlom :). 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát és a szalonnát finomra kockázzuk, megpirítjuk egy kis olívaolajon, majd hozzáadjuk a sütőtököt. Megborsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Egy kis fehérbort löttyintünk alá, majd visszavesszük a lángot, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a sütőtök meg nem puhul. (Addigra az a kis bor is el fog párologni alóla.)
  2. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a mosatlan rizst, pár percig magasabb lángon pirítjuk az egészet, vigyázva, hogy meg ne égjenek a rizsszemek. Majd fokozatosan hozzákeverjük a húsalaplét és a maradék fehérbort. Félidőben beledobunk egy rozmaring ágat is.
  3. Amikor a rizs kellő állagúra főtt (ne legyen se kemény, se túl puha), hozzákeverjük a reszelt parmezánt és a fagyos vajat. Összeforgatjuk az egészet, 1-2 percig még a tűzön hagyjuk, sózzuk ízlés szerint, és melegen találjuk.
  4. 1-2 napig lefedve eláll a hűtőben, de nem lesz már olyan szaftos.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Usika

Mióta szakács: 2012.11.23.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó sütőtökösen, rizottó szalonnával és sütőtökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
rizottó rizs 40 dkg
sütőtök 40 dkg
alaplé 1 l
fehér hagyma 1 közepes db
parmezán sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg