Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-almás crumble

Sütőtökös-almás crumble
Sütőtökös-almás crumble
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges, őszi finomság, amit nem lehet majd abbahagyni!

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez

  1. Egy kisebb sütőtököt (1,2 kg-os) félbevágjuk, majd a felét sütőben puhára sütjük.
  2. Amikor elkészült és kihűlt, összekeverjük 3 db meghámozott, kis darabokra kockázott almával, fahéjjal, őrölt kardamommal, őrölt szegfűborssal és 4 ek cukorral.
  3. Amíg egy kis levet ereszt, elkészítjük a tésztát.

A tésztához

  1. 15 dkg margarint, 2 ek cukrot és kb. 20 dkg lisztet összekeverünk (nem gyúrtam egyneműre össze, morzsás állagúra hagytam).
  2. A kivajazott formát megszórjuk a tészta kb. 1/4-1/3-val, majd jön az almás keverék, végül rámorzsoljuk a maradék tésztát is.
  3. 180 fokos sütőben sütjük, amíg a tészta meg nem barnul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Sütőtökös-almás morzsasüti, morzsás süti, őszi morzsás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
sütőtök 60 dkg
alma 3 db
fahéj 1 tk
kardamom 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
cukor 4 ek
margarin 15 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 2 ek