Sültfagylaltos goffri
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A gofrihoz
-
24g margarin172 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
60g vanília fagylalt114 kcal
Összesen
753
Kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A gofrihoz
-
120g margarin860 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g tej140 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
300g vanília fagylalt570 kcal
Összesen
3762
Kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A gofrihoz
-
8.3g margarin59 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
17.2g tej10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
8.3g tojásfehérje4 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
3.4g étcsokoládé19 kcal
-
20.7g vanília fagylalt39 kcal
Összesen
259
Kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
753
Kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 155 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3711.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 1205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.5 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 266 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 1154 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 745 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
3762
Kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
259
Kcal
Hozzávalók
A gofrihoz
-
12 dkg margarin
-
3 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
2.5 dl tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
5 dkg étcsokoládé
-
30 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
A gofrihoz
- Habosra keverjük a margarint a porcukorral.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
- Ezt a sűrű masszát ½ órán keresztül pihentetjük, majd a goffrisütőben megsütjük..
- Egy tepsire sütőpapírt borítunk és rárakjuk a goffrikat. Az én tepsimre 6 db fért (5-en voltunk).
- Tálalás előtt a sütőt grillre állítjuk (ha nincs, a legmagasabb hőfokra), és előmelegítjük.
- Felverjük a tojásfehérjéket. Ha már keményedik, hozzáadjuk apránként a cukrot.
- Óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokit.
- Minden goffrira egy jókora gombóc fagyit ültetünk, és bevonjuk a habbal úgy, hogy lehetőleg mindenhol takarja a fagyit.
- Betoljuk a sütőbe, de nem hagyjuk magára, hanem figyeljük, hogy csak addig maradjon bent, amíg a hab pirulni kezd.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4859
- Feltöltés dátuma: 2011. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Adva van 2 hétköznapi édesség, a goffri és a fagyi. Ebből könnyen előállíthatunk egy különleges desszertet, amivel elismerésre számíthatunk. A goffrit előre megsüthetjük, a fagyit készen megvehetjük, majd pillanatok alatt meglepetést okozhatunk vele a vendégeinknek. Nekem sikerült ezzel a desszerttel néhány dicséretet bezsebelnem. Az elkészítéséről 11 fázisfotót itt találtok.
Hozzászólások (4)
Kedves Alíz ! Mesélj milyen íze van ennek a csodának :)))Hagy képzeljem el miel?tt megcsinálom.:)))) Igaz még vennem kell goffri süt?t. Ja és ha a tepsire 6 db fér és 5 -en voltatok rá akkor azt az 1 maradékot / mert számtanból jóóóó vagyok:))))))))) / elküldenéd nekem:)))???? Különben, ha Desszertbor olvassa ez a receptet kíváncsi lennék , hogy 1 f-el vagy 2 f -el kell írni? Üdv Edit
Iaraed! Nem fontos venned gofrisüt?t. Jobb helyeken árulnak sima gofrikat is csomagban. Pl: Nézz körül a COOP boltokban. Ez itt a reklám helye. :)
Kedves János ! Sajna nem szeretjük a bolti "sütiket" . Na most ennek lehet , hogy örülnöm kéne , mert így legalább tudjuk mit eszünk , de azért néha gyorsabb lenne megvenni a boltit . Majd ,ha lesz gofrisüt?m akkor esetleg veszek a boltban , és azt mondom , hogy én csináltam:)))))) Hát ha bejön . De nem hiszem:)))))El ne áruljatok:))) Üdv Edit
Kedves Edit! Nagyon finom, bár ez attól is függ, hogy milyen fagyit teszel rá, mert abban is van jó és még jobb.:) Gofri recept is van számtalan. Ez így együtt érdekes. Kívül a meleg hab és a gofri ropogós, fagyi alól kilógó része, és középen a hideg fagyi.:)
Kedves Aliz ! Na most megyek lefekszem és elkezdem elképzelni:))) ÜdvEdit
Margarin, meg fagyi... Inkább ne...
Ne ítélkezz, míg nem kóstoltad, azt meg te is tudod, hogy a margarin bármikor lecserélhet? vajra, ha a margarinnal szemben kifogásaid bvannak.
Azért mondom, mert vegyszeres módon el?állított dolgot inkább ne... Ezért elmondom. Nem volt ítélet. F?leg reklámot nem állhatok ilyen helyeken.
Nálam a margarin = Ráma, nem gondolnám, hogy aki mást használt eddig, most Rámát fog venni. Ha már margarin és nem vaj, akkor inkább ez, mert nincs margarinos mellékíze. Ha lehet én is vajat használok, de ahhoz túl sokat sütök, hogy mindig megengedhessem magamnak. Akinek nem tetszik, el?ítélete van a margarinnal szemben, vagy megteheti, úgyis lecseréli vajra. (Mellesleg ha van egy olyan termék, ami jó, amit használok az ételeimhez, amivel elégedett vagyok, legyen az f?szer vagy egyéb, annak kiírom a nevét.) És a képeimr?l sem tüntetem el a süt?poros zacskót, mert látszik rajta, hogy melyik cég terméke. Nem vagyok egyik cég ügynöke sem, se a Rámáé, se a Dr. Oetkeré, se másé, de pont azért használom azokat a termékeket, amelyeket használom, mert azokban még nem csalódtam. Ha valaki lecseréli másra, és nem sikerül, az már az ? baja. (Jártam úgy, hogy valaki panaszkodott, hogy nem lett olyan szép magas a sütije, mint az enyém, aztán kiderült, hogy azt a süt?port használta hozzá, amivel én is pórul jártam, kétszer is. (Nem írom ki, hogy melyik német üzletláncnál vettem, nehogy reklám legyen.) Miután az utóbbi 5 évben több mit 300 féle édességet, süteményt, kelt tésztát...stb. készítettem, így tudom, hogy mir?l beszélek. Igenis, én egyáltalán nem bánom, ha látom a termék márkáját is. Persze vannak olyanok itt is, amik egyértelm?en a reklámról szólnak, mint pl. egyes fehércukor fajták, mert a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy melyik cég gyártotta, de pl. egy másfajta liszt már hozhat más eredményt is. (Persze, te nem sokat süthetsz, ahogy elnézem a receptjeidet, így biztos nincs sok tapasztalatod ezen a téren.)
Hogyha séfként dolgozok, - tudod, az a f?szakács egy vendégl?ben - , hát sütök is. Meg kenyeret is szoktam készíteni. Kenyér: kell bele liszt, kovász, pityóka, víz, meg só. Érthet?? A vendégl?s kosztot nem teszem ki ide. Vargabéles, rétes, darázsfészek, flambírozott diós palacsinta, káposztáslepény? Melyik érdekel drága? Ja, és zsírral, vajjal, de sose margarinnal, ami a 3. birodalom tápszere volt. Platinakatalizátoron szétcsapott, harmadosztályú olaj... Ennyi.
Ha nem mondod, hogy a séf f?szakács, valami sokkal durvábbra gondoltam volna. Akkor érthet?, hogy nem az olcsóbb megoldásokat keresed, elvégre elvárhatja az ember, hogy a nem kevés pénzéért kiváló alapanyagból készült ételeket kapjon. (Bár ez helye válogatja, mert van séf ismer?söm, és mesélt ezt-azt, de te biztos kivétel vagy.:) Már csak azt nem értem, hogy miért pont az én gofrim bökte ennyire a szemedet, mikor tele van a nosalty Ráma margarinnal, meg egyéb reklámozott hozzávalókkal, így a jöv?ben inkább velük folytass ilyen magasröpt? eszmecserét, mert engem nem érdekel se a véleményed, se a receptjeid, drága!