r
Nosalty Logó

Sültfagylaltos goffri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sültfagylaltos goffri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gofrihoz

A tetejére

Összesen 753 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gofrihoz

A tetejére

Összesen 3762 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gofrihoz

A tetejére

Összesen 259 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 753 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    266 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 3762 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A gofrihoz

A tetejére

Elkészítés

A gofrihoz

  1. Habosra keverjük a margarint a porcukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezt a sűrű masszát ½ órán keresztül pihentetjük, majd a goffrisütőben megsütjük..
  4. Egy tepsire sütőpapírt borítunk és rárakjuk a goffrikat. Az én tepsimre 6 db fért (5-en voltunk).
  5. Tálalás előtt a sütőt grillre állítjuk (ha nincs, a legmagasabb hőfokra), és előmelegítjük.
  6. Felverjük a tojásfehérjéket. Ha már keményedik, hozzáadjuk apránként a cukrot.
  7. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokit.
  8. Minden goffrira egy jókora gombóc fagyit ültetünk, és bevonjuk a habbal úgy, hogy lehetőleg mindenhol takarja a fagyit.
  9. Betoljuk a sütőbe, de nem hagyjuk magára, hanem figyeljük, hogy csak addig maradjon bent, amíg a hab pirulni kezd.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4859
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Adva van 2 hétköznapi édesség, a goffri és a fagyi. Ebből könnyen előállíthatunk egy különleges desszertet, amivel elismerésre számíthatunk. A goffrit előre megsüthetjük, a fagyit készen megvehetjük, majd pillanatok alatt meglepetést okozhatunk vele a vendégeinknek. Nekem sikerült ezzel a desszerttel néhány dicséretet bezsebelnem. Az elkészítéséről 11 fázisfotót itt találtok.

Hozzászólások (4)

Edit

Kedves Alíz ! Mesélj milyen íze van ennek a csodának :)))Hagy képzeljem el miel?tt megcsinálom.:)))) Igaz még vennem kell goffri süt?t. Ja és ha a tepsire 6 db fér és 5 -en voltatok rá akkor azt az 1 maradékot / mert számtanból jóóóó vagyok:))))))))) / elküldenéd nekem:)))???? Különben, ha Desszertbor olvassa ez a receptet kíváncsi lennék , hogy 1 f-el vagy 2 f -el kell írni? Üdv Edit

Törölt felhasználó

Iaraed! Nem fontos venned gofrisüt?t. Jobb helyeken árulnak sima gofrikat is csomagban. Pl: Nézz körül a COOP boltokban. Ez itt a reklám helye. :)

Edit

Kedves János ! Sajna nem szeretjük a bolti "sütiket" . Na most ennek lehet , hogy örülnöm kéne , mert így legalább tudjuk mit eszünk , de azért néha gyorsabb lenne megvenni a boltit . Majd ,ha lesz gofrisüt?m akkor esetleg veszek a boltban , és azt mondom , hogy én csináltam:)))))) Hát ha bejön . De nem hiszem:)))))El ne áruljatok:))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nagyon finom, bár ez attól is függ, hogy milyen fagyit teszel rá, mert abban is van jó és még jobb.:) Gofri recept is van számtalan. Ez így együtt érdekes. Kívül a meleg hab és a gofri ropogós, fagyi alól kilógó része, és középen a hideg fagyi.:)

Edit

Kedves Aliz ! Na most megyek lefekszem és elkezdem elképzelni:))) ÜdvEdit

Törölt felhasználó

Margarin, meg fagyi... Inkább ne...

Törölt felhasználó

Ne ítélkezz, míg nem kóstoltad, azt meg te is tudod, hogy a margarin bármikor lecserélhet? vajra, ha a margarinnal szemben kifogásaid bvannak.

Törölt felhasználó

Azért mondom, mert vegyszeres módon el?állított dolgot inkább ne... Ezért elmondom. Nem volt ítélet. F?leg reklámot nem állhatok ilyen helyeken.

Törölt felhasználó

Nálam a margarin = Ráma, nem gondolnám, hogy aki mást használt eddig, most Rámát fog venni. Ha már margarin és nem vaj, akkor inkább ez, mert nincs margarinos mellékíze. Ha lehet én is vajat használok, de ahhoz túl sokat sütök, hogy mindig megengedhessem magamnak. Akinek nem tetszik, el?ítélete van a margarinnal szemben, vagy megteheti, úgyis lecseréli vajra. (Mellesleg ha van egy olyan termék, ami jó, amit használok az ételeimhez, amivel elégedett vagyok, legyen az f?szer vagy egyéb, annak kiírom a nevét.) És a képeimr?l sem tüntetem el a süt?poros zacskót, mert látszik rajta, hogy melyik cég terméke. Nem vagyok egyik cég ügynöke sem, se a Rámáé, se a Dr. Oetkeré, se másé, de pont azért használom azokat a termékeket, amelyeket használom, mert azokban még nem csalódtam. Ha valaki lecseréli másra, és nem sikerül, az már az ? baja. (Jártam úgy, hogy valaki panaszkodott, hogy nem lett olyan szép magas a sütije, mint az enyém, aztán kiderült, hogy azt a süt?port használta hozzá, amivel én is pórul jártam, kétszer is. (Nem írom ki, hogy melyik német üzletláncnál vettem, nehogy reklám legyen.) Miután az utóbbi 5 évben több mit 300 féle édességet, süteményt, kelt tésztát...stb. készítettem, így tudom, hogy mir?l beszélek. Igenis, én egyáltalán nem bánom, ha látom a termék márkáját is. Persze vannak olyanok itt is, amik egyértelm?en a reklámról szólnak, mint pl. egyes fehércukor fajták, mert a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy melyik cég gyártotta, de pl. egy másfajta liszt már hozhat más eredményt is. (Persze, te nem sokat süthetsz, ahogy elnézem a receptjeidet, így biztos nincs sok tapasztalatod ezen a téren.)

Törölt felhasználó

Hogyha séfként dolgozok, - tudod, az a f?szakács egy vendégl?ben - , hát sütök is. Meg kenyeret is szoktam készíteni. Kenyér: kell bele liszt, kovász, pityóka, víz, meg só. Érthet?? A vendégl?s kosztot nem teszem ki ide. Vargabéles, rétes, darázsfészek, flambírozott diós palacsinta, káposztáslepény? Melyik érdekel drága? Ja, és zsírral, vajjal, de sose margarinnal, ami a 3. birodalom tápszere volt. Platinakatalizátoron szétcsapott, harmadosztályú olaj... Ennyi.

Törölt felhasználó

Ha nem mondod, hogy a séf f?szakács, valami sokkal durvábbra gondoltam volna. Akkor érthet?, hogy nem az olcsóbb megoldásokat keresed, elvégre elvárhatja az ember, hogy a nem kevés pénzéért kiváló alapanyagból készült ételeket kapjon. (Bár ez helye válogatja, mert van séf ismer?söm, és mesélt ezt-azt, de te biztos kivétel vagy.:) Már csak azt nem értem, hogy miért pont az én gofrim bökte ennyire a szemedet, mikor tele van a nosalty Ráma margarinnal, meg egyéb reklámozott hozzávalókkal, így a jöv?ben inkább velük folytass ilyen magasröpt? eszmecserét, mert engem nem érdekel se a véleményed, se a receptjeid, drága!

Hozzávalók

A gofrihoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek