Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültfagylaltos goffri

Sültfagylaltos goffri
Sültfagylaltos goffri
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adva van 2 hétköznapi édesség, a goffri és a fagyi. Ebből könnyen előállíthatunk egy különleges desszertet, amivel elismerésre számíthatunk. A goffrit előre megsüthetjük, a fagyit készen megvehetjük, majd pillanatok alatt meglepetést okozhatunk vele a vendégeinknek. Nekem sikerült ezzel a desszerttel néhány dicséretet bezsebelnem. Az elkészítéséről 11 fázisfotót itt találtok.

hozzávalók / 5 adag

A gofrihoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük a margarint a porcukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezt a sűrű masszát ½ órán keresztül pihentetjük, majd a goffrisütőben megsütjük..
  4. Egy tepsire sütőpapírt borítunk és rárakjuk a goffrikat. Az én tepsimre 6 db fért (5-en voltunk).
  5. Tálalás előtt a sütőt grillre állítjuk (ha nincs, a legmagasabb hőfokra), és előmelegítjük.
  6. Felverjük a tojásfehérjéket. Ha már keményedik, hozzáadjuk apránként a cukrot.
  7. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokit.
  8. Minden goffrira egy jókora gombóc fagyit ültetünk, és bevonjuk a habbal úgy, hogy lehetőleg mindenhol takarja a fagyit.
  9. Betoljuk a sütőbe, de nem hagyjuk magára, hanem figyeljük, hogy csak addig maradjon bent, amíg a hab pirulni kezd.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fagyis gofri, sült fagylalt gofrin

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2012-07-25 10:27

Ne ítélkezz, míg nem kóstoltad, azt meg te is tudod, hogy a margarin bármikor lecserélhető vajra, ha a margarinnal szemben kifogásaid bvannak.

Sancho
Sancho Wed, 2012-07-25 17:46

Azért mondom, mert vegyszeres módon előállított dolgot inkább ne... Ezért elmondom. Nem volt ítélet. Főleg reklámot nem állhatok ilyen helyeken.

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-07-26 10:30

Nálam a margarin = Ráma, nem gondolnám, hogy aki mást használt eddig, most Rámát fog venni. Ha már margarin és nem vaj, akkor inkább ez, mert nincs margarinos mellékíze. Ha lehet én is vajat használok, de ahhoz túl sokat sütök, hogy mindig megengedhessem magamnak. Akinek nem tetszik, előítélete van a margarinnal szemben, vagy megteheti, úgyis lecseréli vajra. (Mellesleg ha van egy olyan termék, ami jó, amit használok az ételeimhez, amivel elégedett vagyok, legyen az fűszer vagy egyéb, annak kiírom a nevét.) És a képeimről sem tüntetem el a sütőporos zacskót, mert látszik rajta, hogy melyik cég terméke. Nem vagyok egyik cég ügynöke sem, se a Rámáé, se a Dr. Oetkeré, se másé, de pont azért használom azokat a termékeket, amelyeket használom, mert azokban még nem csalódtam. Ha valaki lecseréli másra, és nem sikerül, az már az ő baja. (Jártam úgy, hogy valaki panaszkodott, hogy nem lett olyan szép magas a sütije, mint az enyém, aztán kiderült, hogy azt a sütőport használta hozzá, amivel én is pórul jártam, kétszer is. (Nem írom ki, hogy melyik német üzletláncnál vettem, nehogy reklám legyen.) Miután az utóbbi 5 évben több mit 300 féle édességet, süteményt, kelt tésztát...stb. készítettem, így tudom, hogy miről beszélek. Igenis, én egyáltalán nem bánom, ha látom a termék márkáját is. Persze vannak olyanok itt is, amik egyértelműen a reklámról szólnak, mint pl. egyes fehércukor fajták, mert a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy melyik cég gyártotta, de pl. egy másfajta liszt már hozhat más eredményt is. (Persze, te nem sokat süthetsz, ahogy elnézem a receptjeidet, így biztos nincs sok tapasztalatod ezen a téren.)

Sancho
Sancho Thu, 2012-07-26 14:28

Hogyha séfként dolgozok, - tudod, az a főszakács egy vendéglőben - , hát sütök is. Meg kenyeret is szoktam készíteni. Kenyér: kell bele liszt, kovász, pityóka, víz, meg só. Érthető? A vendéglős kosztot nem teszem ki ide. Vargabéles, rétes, darázsfészek, flambírozott diós palacsinta, káposztáslepény? Melyik érdekel drága? Ja, és zsírral, vajjal, de sose margarinnal, ami a 3. birodalom tápszere volt. Platinakatalizátoron szétcsapott, harmadosztályú olaj... Ennyi.

Azila1
azila / Azila1 Fri, 2012-07-27 11:45

Ha nem mondod, hogy a séf főszakács, valami sokkal durvábbra gondoltam volna. Akkor érthető, hogy nem az olcsóbb megoldásokat keresed, elvégre elvárhatja az ember, hogy a nem kevés pénzéért kiváló alapanyagból készült ételeket kapjon. (Bár ez helye válogatja, mert van séf ismerősöm, és mesélt ezt-azt, de te biztos kivétel vagy.:)
Már csak azt nem értem, hogy miért pont az én gofrim bökte ennyire a szemedet, mikor tele van a nosalty Ráma margarinnal, meg egyéb reklámozott hozzávalókkal, így a jövőben inkább velük folytass ilyen magasröptű eszmecserét, mert engem nem érdekel se a véleményed, se a receptjeid, drága!

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2011-01-27 09:12

Kedves Edit!
Nagyon finom, bár ez attól is függ, hogy milyen fagyit teszel rá, mert abban is van jó és még jobb.:) Gofri recept is van számtalan. Ez így együtt érdekes. Kívül a meleg hab és a gofri ropogós, fagyi alól kilógó része, és középen a hideg fagyi.:)

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-01-27 11:27

Kedves Aliz ! Na most megyek lefekszem és elkezdem elképzelni:))) ÜdvEdit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-26 20:34

Iaraed!
Nem fontos venned gofrisütőt. Jobb helyeken árulnak sima gofrikat is csomagban. Pl: Nézz körül a COOP boltokban. Ez itt a reklám helye. :)

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-01-26 21:17

Kedves János ! Sajna nem szeretjük a bolti "sütiket" . Na most ennek lehet , hogy örülnöm kéne , mert így legalább tudjuk mit eszünk , de azért néha gyorsabb lenne megvenni a boltit . Majd ,ha lesz gofrisütőm akkor esetleg veszek a boltban , és azt mondom , hogy én csináltam:)))))) Hát ha bejön . De nem hiszem:)))))El ne áruljatok:))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-01-26 18:48

Kedves Alíz ! Mesélj milyen íze van ennek a csodának :)))Hagy képzeljem el mielőtt megcsinálom.:)))) Igaz még vennem kell goffri sütőt. Ja és ha a tepsire 6 db fér és 5 -en voltatok rá akkor azt az 1 maradékot / mert számtanból jóóóó vagyok:))))))))) / elküldenéd nekem:)))???? Különben, ha Desszertbor olvassa ez a receptet kíváncsi lennék , hogy 1 f-el vagy 2 f -el kell írni? Üdv Edit

753
margarin 12 dkg
tojás 3 db
finomliszt 25 dkg
porcukor 15 dkg
tej 2.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojásfehérje 3 db
cukor 4 ek
étcsokoládé 5 dkg
vanília fagylalt 30 dkg