Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült ponty ahogy helena készíti

Sült ponty ahogy helena készíti
Sült ponty ahogy helena készíti
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halat vagy túlsóztam, vagy pedig sótlan volt. Édesanyám istenien tudta elkészíteni a halat, igaz, nemcsak azt. Neki mindig finom, ízes volt, nem sós, nem sótlan, éppen olyan, amilyennek lennie kell. Tőle hallottam, hogy sós tejben hagyjam legalább 4-5 óráig, de legjobb, ha egész éjjelre benne van. Este beáztatom és másnap reggel csak kiveszem belőle, leöblítem vízzel a halszeleteket és azután forgatom a fűszeres lisztbe. Ahány fél liter tej, annyi evőkanál sót tegyünk bele. A halak merüljenek el a tejben, mert csak így járja át a só.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 1/2 liter tejbe tegyünk az 1 ek sót, kevergessük míg elolvad, és helyezzük bele a halszeleteket.Legalább 4-5 óráig,de legjobb, ha másnapig a hűtőben tároljuk.
  2. A liszthez adjuk a pirospaprikát, borsot, őrölt köménymagot, majorannát, és keverjük össze.
  3. Beleforgatjuk a lecsurgatott halszeleteket, és forró olajban megsütjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 111 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 753
elküldve: 7
receptkönyvben: 238
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós tejben pácolt ponty, sült hal, pácolt sült ponty

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

E.D.
E.D. Sun, 2015-06-21 22:38

Gyors es nagyon finom. En a tejben tettem fokhagyma port es egesz ejjel "pacoltam". Rizibizivel es tartar martassal talaltam. A lisztben csak pirospaprikat, sot es borsot tettem. Egesz bisztosan tobszor kerul a vasarnapi asztalunkra. Koszonom a megosztast.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-06-22 20:27

Nagyon szívesen , a recept csak útmutató, ízlés szerint alakítható!
Üdvözlettel,helena

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Sat, 2012-12-29 11:45

Egyszerű, mint egy pofon, és igen jó ízű. (Bár a majoránnát nem tartom jó választásnak.)
Külön öröm, hogy nem tengeri hallal, hanem ponttyal készül.

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-12-29 14:18

Valójában elég a paprikás -borsos liszt,csak én szeretem a majorannát,a köménymagot és belesuttyantottam.

1228
ponty 50 dkg
tej 0.5 l
1 ek
finomliszt 4 púpozott ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl