Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hagymás rakott krumpli

Sült hagymás rakott krumpli
Sült hagymás rakott krumpli
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott krumplinál mindig azt mondom, hogy ahány ház annyi szokás. Nálunk így szokás, mi így szeretjük.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd ha megfőtt és kihűlt, leszedjük a héját, és felkarikázzuk.
  2. 10 tojást megfőzünk, majd ha megfőtt, ennek is leszedjük a héját, és tojásszeletelővel felkarikázzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  4. A kolbászt is felkarikázzuk.
  5. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd megsütjük benne a kolbászt és a hagymát.
  6. Ha ezekkel megvagyunk, akkor fogunk egy tepsit, ici-pici olajjal kikenjük az alát.
  7. Lerakunk egy sor krumplit, óvatosan megsózzuk, majd tojást és rá a kolbászos hagymát, majd megint krumpli, ismét sózzuk, majd tojás és a kolbászos hagyma.
  8. A tejfölt a maradék két tojással kikeverjük, majd leöntjük vele a tetejét.
  9. Addig sütjük, amíg szép barnás színe nem lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 710
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos rakott krumpli, tejfölös krumpli rakottan, hagymás rakott krumpli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viksi232
Viksi232 Mon, 2015-09-07 14:47

Egy barátommal sörözés közben elkészítettük a receptet. Szerintem egy hétig rakott krumpli lesz nekem az ebéd, de nem baj, mert nagyon finom lett :), köszönet a receptért!

Egy vicces story: főzés közben, mikor a tejfölhöz a tojásokat hozzáadtuk, én feltörtem a tojást majd következetesen a belsejét beleöntöm a kukába, a héját meg akarnám belerakni a tejfölbe... ekkor döbbentem rá a bakira... potyogott a könnyünk :D (így főzünk mi férfiak)

P.Klára
P.Klára Wed, 2012-03-21 18:53

Bár azt hittem, a rakott krumplinak nincsenek variációi,csak kíváncsiságból nézegettem itt a recepteket, de hagymával még nem készítettem. Holnap kipróbálom.Biztos, hogy a tejfölt belekeverem a kolbászos-hagymás maradék olajba, s azt osztom szét a krumplin. A krumplit meg meglocsolom még a felaprítás után oliva olajjal. Kíváncsi leszek, hogy a család észre veszi-e, hogy ez valahogy más, mint az eddigi. Sajnos, ilyen árak mellett sajnálok 10 tojást beáldozni, elég lesz 4, inkább egy kis reszelt sajtot keverek a tejfelbe. De biztos fini lesz, már érzem az illatát.:) Köszi a hagymás ötletet!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-03-21 20:44

Kedves P.Klara!
Igazan orulok, hogy el nyerte a receptem a tetszest!
En egy jo nagy adagot keszitettem, azert kerult ennyi tojas bele, meg hat en nagyon szeretem igy!!!
Szerintem, ahogy leirtad a valtoztatasokat, ugy is nagyon finom lesz!
Kellemes estet:Moni

P.Klára
P.Klára Thu, 2012-03-22 15:09

Szia Móni!
Megcsináltam, és nagyon finom lett. Sokkal karakteresebb az íze, így hagymásan.
Közben néztem a receptjeidet. Egész különlegesek. Majd szemezgetek:)
Szép napot! Klári

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-03-22 16:20

Kedves Klári!
Nagyon nagyon szepen koszonom a pozitiv vissza jelzest, nagyon jolesik!
Hat az igazsag az, hogy mindig probalok uj dolgokat kitalalni, es az a jo benne, hogy a parom partner ebbe a dologba, mert o mindent megeszik, egy-egy dolog kivetelevel barmit tehetek az asztalra mert elfogy!!!!
Kellemes napot kivanok:Moni

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 09:05

Szeretjük a rakott ételeket, ezért köszi a receptet, ki fogom próbálni.
Üdv.,szép napot: Adél

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-03-19 09:51

Kedves Adél!
Remélem sikere lesz, nálunk az volt! Mi is nagyon szeretjuk a rakott dolgokat, ezért próbálok mindig valami új dologgal elő állni!
Kellemes napot:Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-17 15:33

Kedves Móni!

Ma a kerti munkálatok miatt is, ezt a gyorsan összedobós rakott ételt választottam, jól tettem. Bár másfél adaggal készültem, vacsorára nem maradt.:-))
Hiába : a tavasz, a jó levegő és a kerti munka hatása.:-)))
Nagyon ízlett a családnak, máskor is jöhet ez a kolbászos-hagymát hagymával változat.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-03-17 15:40

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon örülök, hogy sikere volt a receptemnek!
Mi is nagyon szeretjuk a rakott dolgokat, es mindig ujabban torom ezert a fejem!))))))
Remelem sikerul meg olyanokat kitalalnom, amit szivessen elkeszitenel!
Tovabbi kellemes hetveget kivanok:Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-16 10:38

Kedves Móni!

Igen, mi is szeretjük a krumplit krumplival, -na de a hagymát hagymával se egy rossz dolog ám, sőt!!!! Ahogy a régi Hyppolit a lakáj c. filmben is mondja Kabos:-)))))
Biztosan ízleni fog, majd reflektálok:-))
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-03-16 10:08

Kedves Éva-Anyóca!
Nalunk a rakott krumpli csakis hagymaval az igazi, remelem ha elkeszited, neked illetve nektek is fog izleni!
Kellemes napot:Moni

733
burgonya 1.5 kg
főtt tojás 10 db
tojás 2 db
kolbász 40 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
tejföl 900 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek