Sült fagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótalaphoz
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A fagyihoz
-
100g csokoládé fagylalt200 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
13g rum29 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
473
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A fagyihoz
-
400g csokoládé fagylalt800 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
50g rum116 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1890
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótalaphoz
-
20.2g tojás25 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
A fagyihoz
-
36.8g csokoládé fagylalt74 kcal
-
9.2g meggy4 kcal
-
4.6g rum11 kcal
-
14.7g tojásfehérje8 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
Összesen
174
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
473
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.8 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 412.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
1890
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
A fagyihoz
-
40 dkg csokoládé fagylalt
-
10 dkg meggy
-
0.5 dl rum
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A piskótalaphoz
- A meggyet rumba áztatjuk.
- A szokásos eljárás szerint sütünk egy piskótalapot:
- A négy tojásfehérjéből pár csepp citrommal és a 4 ek cukorral kemény habot verünk.
- 2 fél tojáshéjat megmosva félreteszünk.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
- Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Majd a 4 ek lisztet.
- Lapos tepsibe öntjük, amelyet előtte kivajazunk és liszttel szórunk vagy sütőpapírral béleljük.
- Forró sütőbe téve mérsékelt lángon megsütjük.
- Kihűtjük.
- A sütőt bekapcsoljuk, alaposan előmelegítjük.
- Kivágunk a piskótából egy akkora lapot, amekkora a tál, amelyen tálalni akarunk, illetve a fagyi dobozának a méretének megfelelőt.
- A piskótalapot a tálalótálra tesszük (amelyet úgy választunk ki, hogy be kell tegyük a forró sütőbe!)
- A piskótalapra ráhelyezzük a meggyet.
- A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével nagyon kemény habot verünk.
- Amikor a sütő már forró, a meggyre helyezzük a fagyit és bevonjuk a kemény cukros tojáshabbal.
- Két fél tojáshéjat nyomunk a habba.
- Forró sütőben pirosra sütjük - 10 perc.
- A tojáshéjakat kiemeljük, a helyükre meggyet teszünk.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 99246
- Feltöltés dátuma: 2009. március 30.
Ajánló
Felnőtt vacsorához különböző öntetekkel nagyon izgalmas kompozíciók állíthatók össze: csokifagyi – málnaöntet; joghurtos ribizlifagyi - citromöntet; stb., a fantáziátokra bízom. Még két apróság: a tojáshabot habzsákból kinyomva nagyon mutatós tál képezhető, és a tojáshabba sütött tojáshéjba szeszt öntve és meggyújtva a káprázat az egekig fokozható!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Harmathy Ildikó
313 recept
A maradék tojásfehérjék felhasználásának nagyon kölökbarát módja, de felnőtt társaság elkápráztatására is kiváló! Sokkal kevésbé ciki, mint ahogy hangzik!