Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült fagyi

Sült fagyi
Sült fagyi
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tojásfehérjék felhasználásának nagyon kölökbarát módja, de felnőtt társaság elkápráztatására is kiváló! Sokkal kevésbé ciki, mint ahogy hangzik!

hozzávalók / 4 adag

A piskótalaphoz

A fagyihoz

ajánlat

Felnőtt vacsorához különböző öntetekkel nagyon izgalmas kompozíciók állíthatók össze: csokifagyi – málnaöntet; joghurtos ribizlifagyi -  citromöntet;  stb., a fantáziátokra bízom.
Még két apróság: a tojáshabot habzsákból kinyomva nagyon mutatós tál képezhető, és a tojáshabba sütött tojáshéjba szeszt öntve és meggyújtva a káprázat az egekig fokozható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet rumba áztatjuk.
  2. A szokásos eljárás szerint sütünk egy piskótalapot:
  3. A négy tojásfehérjéből pár csepp citrommal és a 4 ek cukorral kemény habot verünk.
  4. 2 fél tojáshéjat megmosva félreteszünk.
  5. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  6. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  7. Majd a 4 ek lisztet.
  8. Lapos tepsibe öntjük, amelyet előtte kivajazunk és liszttel szórunk vagy sütőpapírral béleljük.
  9. Forró sütőbe téve mérsékelt lángon megsütjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A sütőt bekapcsoljuk, alaposan előmelegítjük.
  12. Kivágunk a piskótából egy akkora lapot, amekkora a tál, amelyen tálalni akarunk, illetve a fagyi dobozának a méretének megfelelőt.
  13. A piskótalapot a tálalótálra tesszük (amelyet úgy választunk ki, hogy be kell tegyük a forró sütőbe!)
  14. A piskótalapra ráhelyezzük a meggyet.
  15. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével nagyon kemény habot verünk.
  16. Amikor a sütő már forró, a meggyre helyezzük a fagyit és bevonjuk a kemény cukros tojáshabbal.
  17. Két fél tojáshéjat nyomunk a habba.
  18. Forró sütőben pirosra sütjük  - 10 perc.
  19. A tojáshéjakat kiemeljük, a helyükre meggyet teszünk.
  20. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 81 636
elküldve: 5
receptkönyvben: 788
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, parfé, fagyitorta, sorbet, fagyikehely

egyéb elnevezések

piskótalapra ültetett és tojáshabba burkolt fagylalt megsütve, sült fagylalt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2010-02-03 21:26

Kedves Ildikó!
Ha az a gasztrokönyv tényleg megjelenik...a receptjeiddel, a stílusoddal meg az életszemléleteddel...hát csak csatlakozni tudok Vikihez. Hajrá, nagyon-nagyon!!! Alig várom! :-)

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-02-03 10:32

Ildikó, akár látványtervezőként is megállnád a helyed. :-) Nincs fotód egy ilyen tálalásról?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2009-06-04 05:46

Díszités, persze nem maga a tojáshéj, hanem abba tehetsz tálaláskor gyümölcsöt, illetve - ha igazán el akarod kápráztatni a publikumot - szeszt öntesz bele és meggyújtod, úgy tálalod a sült fagyit. Lámpák leoltva....:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-03 23:40

A tojáshéj csak díszítés miatt kell vagy valami konyhai okosság, amiről nem tudok?

473
tojás 4 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 4 evőkanál
csokoládé fagylalt 40 dkg
meggy 10 dkg
rum 0.5 dl
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
citromlé 1 ek