r
Nosalty Logó

Sült fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sült fagyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 1890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 1890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A meggyet rumba áztatjuk.
  2. A szokásos eljárás szerint sütünk egy piskótalapot:
  3. A négy tojásfehérjéből pár csepp citrommal és a 4 ek cukorral kemény habot verünk.
  4. 2 fél tojáshéjat megmosva félreteszünk.
  5. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  6. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  7. Majd a 4 ek lisztet.
  8. Lapos tepsibe öntjük, amelyet előtte kivajazunk és liszttel szórunk vagy sütőpapírral béleljük.
  9. Forró sütőbe téve mérsékelt lángon megsütjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A sütőt bekapcsoljuk, alaposan előmelegítjük.
  12. Kivágunk a piskótából egy akkora lapot, amekkora a tál, amelyen tálalni akarunk, illetve a fagyi dobozának a méretének megfelelőt.
  13. A piskótalapot a tálalótálra tesszük (amelyet úgy választunk ki, hogy be kell tegyük a forró sütőbe!)
  14. A piskótalapra ráhelyezzük a meggyet.
  15. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével nagyon kemény habot verünk.
  16. Amikor a sütő már forró, a meggyre helyezzük a fagyit és bevonjuk a kemény cukros tojáshabbal.
  17. Két fél tojáshéjat nyomunk a habba.
  18. Forró sütőben pirosra sütjük - 10 perc.
  19. A tojáshéjakat kiemeljük, a helyükre meggyet teszünk.
  20. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 416
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 99246
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 30.

Ajánló

Felnőtt vacsorához különböző öntetekkel nagyon izgalmas kompozíciók állíthatók össze: csokifagyi – málnaöntet; joghurtos ribizlifagyi -  citromöntet;  stb., a fantáziátokra bízom. Még két apróság: a tojáshabot habzsákból kinyomva nagyon mutatós tál képezhető, és a tojáshabba sütött tojáshéjba szeszt öntve és meggyújtva a káprázat az egekig fokozható!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült fagyi
Harmathy Ildikó 313 recept

A maradék tojásfehérjék felhasználásának nagyon kölökbarát módja, de felnőtt társaság elkápráztatására is kiváló! Sokkal kevésbé ciki, mint ahogy hangzik!

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...