Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános bazsalikom fagylalt

Marcipános bazsalikom fagylalt
Marcipános bazsalikom fagylalt
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak sikerült valamit magamtól kitalálnom az Édes bazsalikom pesto és az Amaretto parfé alapján. Még mindig bazsalikom-lázban égek, és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ne tudnék még belőle valamit kihozni. Ha valakinek ízlett a bazsalikom pesto, az próbálja ki ezt is. Imádni fogja.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet próbálkozni más gyümölccsel. Nekem hirtelen a sárgabarack ugrik be, de ki tudja?
pH besorolás: enyhén savasít
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban kislángon - óvatosabbak vagy profik vízfürdőben - olvasszuk fel a csokoládét langyosra.
  2. Morzsoljuk bele a marcipánt - szintén olvasszuk fel.
  3. Turmixoljuk össze a bazsalikomot a tejjel, majd keverjük hozzá a csokis masszát.
  4. A tejszínt verjük fel a cukorral, és keverjük hozzá.
  5. Tegyük mélyhűtőbe néhány órára.
  6. Vájjunk belőle gombócokat, és összetört eperrel fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 296
elküldve: 4
receptkönyvben: 210
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: parfé, karamellfagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, fagyitorta, gyümölcsfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

fehércsokis-bazsalikomos-marcipános fagylalt, fagylalt bazsalikommal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-07-23 17:44

Mielőtt beleteszed a kanalat a fagyiba vizezd be a kanalat. Lehet , hogy úgy nem ragad bele:)) ez csak tipp :)) Üdv Edit

pfaffkornel
pfaffkornel Fri, 2010-07-23 17:26

Megcsináltam. Döbbenet milyen érdekes (és eperrel jól kiegészülő) íze van!
Nagyszerű recept! Imádom az ilyeneket! Köszi!

Apropos! Valaki megmondhatná, hogy mi a pontos titka az ilyen gusztusos fagyigombócoknak!
Hiába van fagyis kanalam, egyszerűen a fele beleragad, amikor kiengedném a tányérra....

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-07-23 18:18

Szia Kornél!
Nagyon örülök, hogy ízlett, valóban elég szokatlan az íze...
A fagyis kanál problémára az előttem szóló lehet a megoldás. :-)
Üdv:
Eszter :-)

Mandzsi
Mandzsi Wed, 2010-07-07 20:17

Gyönyörű!!!! meg szabad kérdezni, honnan szerezted be a fehér tálkát? nagyon menőke :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-07-07 23:15

Szia Mandzsi! Köszi!
Sajnos nem tudom, mert ajándékba kaptam. Egyébként egy spanyol tapas szett egy darabja. :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-22 13:41

Eszterkém! Én már meg sem lepődöm.Ez nagyon szép.Legszivesebben beleharapnék.Puszi.Bogi

bibuka
bibuka / bibuka Sun, 2010-06-20 08:11

Eszter mindig meglepsz minket valami ötletes,és jó recepttel! köszönjük!!!!

647
bazsalikom 2 marék
fehér csokoládé 100 g
habtejszín 1.5 dl
tej 1 dl
cukor 30 g
marcipán 30 g