r
Nosalty Logó

Sült banán narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sült banán narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A narancsmártáshoz

A sült banánhoz

Összesen 498 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A narancsmártáshoz

A sült banánhoz

Összesen 1994 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A narancsmártáshoz

A sült banánhoz

Összesen 120 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 498 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 1994 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A narancsmártáshoz

A sült banánhoz

Elkészítés

A narancsmártáshoz

  1. A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk.
  2. Narancsmártással áthúzva tálaljuk.
  3. Narancsmártás készítése:
  4. Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket.
  5. A vajból a liszttel zsemleszín rántást készítünk.
  6. Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19077
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Ajánló

Desszertkülönlegesség. Úgy is nagyon finom, ha a mártást hidegen adjuk a sült banán mellé. A narancsmártás hűtőben jó sokáig eláll (nincs benne tejtermék), ha van otthon pár banán, nem érkezhet váratlanul a vendég!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült banán narancsmártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Volt egyszer az Anna Malomban egy szakácsom (sok szakácsom volt, de akiről most mesélek, egy nagyon vagány srác volt!), lusta volt a végletekig, mégis pár ételt tőle tanultam, és életemben olyan finom barnamártást sohasem ettem, amilyet ő készített. Mindig volt készen barnamártás a konyhájában, nem tanultam el tőle készítését, mert egyszerűen nem lehetett odanézni, amikor főzte, annyira gusztustalan volt az egész! Mindenféle maradékot összegyűjtögetett és pár hetenként földobta egy 15 literes fazékba, mondom nem tudom mit művelt vele, mert én nézni nem bírtam. Órákig főzte az biztos, és Isteni volt, amikor elkészült! Történt egyszer, hogy elmentünk a vendégekkel úszni, meghagytam, mit főzzön Lajosom vacsorára. Azt mondtam, a desszertet őrá bízom, legyen meglepetés! Hazajöttünk az úszásból, terítek a vacsorához, kérdem, mi lett a desszert? Azt mondja Lajosom egyenesen a képembe, hogy nincs desszert. Az a meglepetés, hogy nincs desszert! Megszólalni sem bírtam, de Lajosom valamit levehetett a szemem állásából az ő hátralévő életét illetően, mert azonnal korrigált: - Máris készül a desszert, főnökasszony! Fölnegyedelt pár banánt, vajon megsütötte és mézzel leöntve tálalta. Lajosom egészen eredeti egyéniségének és elévülhetetlen érdemeinek köszönhette, hogy azonnal nem csaptam agyon! Mindenesetre ezen az estén született a narancsmártásos sült banán gondolata a fejemben. Lajosom elévülhetetlen érdemei közül még azt is elmesélem, hogy hogyan mentette meg a vendégeim életét és az Anna Malmot. Eléggé el nem ítélhető módon, Olaszországban kujtorogtam éppen a kedvesemmel, amikor egy forró nyári napon, ebédidő kellős közepén kifogyott az egyik gázpalack (két gáztűzhelyen főztünk az Anna Malom konyhájában). Sebaj, mindig volt tartalék palack. Üres palack el, teli érkezik. Ahogy Lajosom be akarja kötni az új teli palackot, annak a feje elvált a tartálytól és borzalmas sugárban elindult kifelé a gáz a palackból. Az étteremben vagy húsz ember, a másik tűzhelyen ég a gáz. Lajosom hihetetlen lélekjelenléttel felkapta a beteg palackot és a zárt ablakon keresztül kihajította a konyhából. A konyha ablaka az első emleten volt, a parkoló fölött, mégis: EZ VOLT AZ EGYETLEN JÓ MEGOLDÁS!

Hozzávalók

A narancsmártáshoz

A sült banánhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek