Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-fahéjas sült alma

Mézes-fahéjas sült alma
Mézes-fahéjas sült alma
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom, egyszerű, és igazi téli hangulatú desszert.

hozzávalók / 5 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat pucoljuk meg, és távolítsuk el a magházukat - ehhez lehet kapni speciális eszközt, de jobb híján egy késsel is prímán elvégezhető a feladat.
  2. A középen kivájt üregekbe 1-1 tk mézet csepegtetünk.
  3. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és a méz után az üregekbe töltjük, ízlés szerint szabályozva a mennyiséget.
  4. Sütőbe tesszük, 200°-on kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 49 693
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dodóka

Mióta szakács: 2014.01.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült alma, mézes sült alma, fahéjas-mézes sült alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279
alma 10 közepes db
fahéj 2 ek
cukor 6 ek
méz 10 teáskanál