Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sufnudlák

Sufnudlák
Sufnudlák
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nagyon hasonlít a szilvás gombóchoz. Én akkor ismertem meg, mikor férjhez mentem, és Montenegróba költöztem. Itt nagyon kedvelt desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tegnapról maradt krumplipürébe beleütjük a tojást, beletesszük a sót és annyi lisztet adunk hozzá, hogy finom tésztát kapjunk, ami nem ragad, de nem is túl kemény.
  2. A tésztát néhány kisebb részre osztjuk. Mindegyik cipót vékony rúddá sodorjuk, és igyekszünk egyforma darabokra vágni.
  3. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, amihez hozzáadunk egy kiskanál sót.
  4. Míg a víz felforr, megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a darált diót és a vaníliás cukrot.
  5. Amikor felforrt a víz, beletesszük a sufnudlákat, és addig főzzük, míg fel nem úsznak a víz tetejére. Ekkor kivesszük őket, és meghempergetjük a diós zsemlemorzsában. Lekvárral melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Daniella

Mióta szakács: 2013.02.18.
12 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szerb
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sufnudli, diós nudli, szerb nudli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marandrea11
marandrea11 Tue, 2015-08-25 20:00

A sufnudla név a német Schupfnudeln átvétele, az étel sem tradicionális szerb fogás.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-02-26 16:05

Kedves Daniella!
Nagyon tetszik! Nem tudod, milyen nyelven van a neve? Olyan aranyos, hogy már a nevéért is érdemes elkészíteni. Mentettem, és már alig várom, hogy megmaradjon egy kis krumplipüré...:)
Üdv: Fahéj

daniellajudit
Daniella / daniellajudit Tue, 2013-02-26 16:09

Kedves Fahéj, örülök, hogy tetszik a recept :) nálunk nagy kedvenc... :) az Sufnudla név szerb eredetű, gyakori desszert errefelé :)

szmari
szmari Tue, 2013-02-26 15:28

Nagyon jó:-) Ez a mi nudlink:-) Kicsit továbbgondolva, bár manapság már azt is többféleképpen eszik. Gyerekkoromban sajttal, vagy simán pirított morzsával ettük.

270
burgonyapüré 25 dkg
tojás 1 db
0.5 kk
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 5 dkg
dió 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag