r
Nosalty Logó

Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel

sodrofa
Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült káposztás nudli

387
Kalória
13.9g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
216.6g
Víz
106.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7755.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    6276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

Sült káposztás nudli

  1. Lazán gyúrjuk össze az áttört kihűlt burgonyát, a sót, búzadarát, tojásokat és a lisztet. Osszuk el 6 részre és formázzunk kb. 15 cm hosszú és 3 cm széles rudakat.
  2. Vágjunk le átlósan kb. 5cm hosszú csíkokat, majd óvatosan sodorjuk nudlivá őket. A két végét enyhén vékonyítsuk el, így megkapjuk a képen látható formát.
  3. Amint megformáztuk a nudlikat, érdemes előfőzni őket. Csak forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet és főzzük a nudlikat másfél percig, majd hűtsük le jeges vízben.
  4. Amint kihűltek, kiadagolhatjuk, majd lefagyaszthatjuk és bármikor használhatjuk.
  5. Mossuk át a káposztát néhányszor hideg vízzel, hogy veszítsen a savanyúságából. Nyomkodjuk ki a fölösleges vizet a káposztából. Serpenyőben alacsony hőfokon pirítsuk ropogósra a bacon-t. Dobjuk rá a savanyúkáposztát és pirítsuk lassan enyhén aranyszínűre. Pirításkor fantasztikus ízek szabadulnak fel a káposztából.
  6. Ízesítsük sóval borssal és őrölt köménnyel. A burgonyanudlihoz egy teflonserpenyőben hevítsünk kb. egy evőkanál kacsazsírt. Tegyünk kb. 5-6 nudlit a serpenyőbe és alacsony hőfokon kezdjük el pirítani.
  7. Amint a nudlik szép pirult színt kaptak, fordítsuk meg őket. Ha szükséges, öntsünk még egy kevés zsírt a serpenyőbe és pirítsuk meg a nudlik másik felét is. Mivel előfőztük a nudlikat, úgy 3-4 perc alatt elkészülnek. Tegyük egy tányérra, csak töröljük ki a serpenyőt és jöhet is a második adag.
  8. Forgassuk össze a nudlikat a pirított savanyúkáposztás, bacon-ös raguval. Tálaljuk egy nagy kanál tejföllel és friss fűszernövényekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Azért érdemes előfőzni, mert: 1. könnyebb lefagyasztani– ha nekifogunk a nudlikészítésnek, általában elég sokat csinálunk, így néhány adagot le is lehet fagyasztani. Az előfőzött nudli jobban tartja a formáját, és nem fog eldeformálódni. 2. egyszerűbb pirítani– szeretem lepirítani a nudlikat bármihez is használom. Az előfőzött fagyasztott nudlit gyönyörűen le lehet pirítani egy kis vajat használva pár perc alatt. 3. fagyaszthatjuk adagolva- ha megkívánunk egy kis nudlit, csak előkapunk a fagyóból pár adagot és mehet is a pirítás, aztán úgy kombináljuk, ahogy csak akarjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...