Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Sült káposztás nudli
-
150g burgonya87 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Sült káposztás nudli
-
600g burgonya347 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
7g só0 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
Összesen
1543
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Sült káposztás nudli
-
42.6g burgonya25 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
28.4g savanyú káposzta5 kcal
-
7.1g bacon28 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.1g kacsazsír0 kcal
Összesen
110
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1938.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 216.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7755.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 6276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 866.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
1543
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Sült káposztás nudli
-
2 db tojás
-
150 g finomliszt
-
1 tk só
-
1 evőkanál búzadara
-
400 g savanyú káposzta
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
2 ek kacsazsír
Elkészítés
Sült káposztás nudli
- Lazán gyúrjuk össze az áttört kihűlt burgonyát, a sót, búzadarát, tojásokat és a lisztet. Osszuk el 6 részre és formázzunk kb. 15 cm hosszú és 3 cm széles rudakat.
- Vágjunk le átlósan kb. 5cm hosszú csíkokat, majd óvatosan sodorjuk nudlivá őket. A két végét enyhén vékonyítsuk el, így megkapjuk a képen látható formát.
- Amint megformáztuk a nudlikat, érdemes előfőzni őket. Csak forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet és főzzük a nudlikat másfél percig, majd hűtsük le jeges vízben.
- Amint kihűltek, kiadagolhatjuk, majd lefagyaszthatjuk és bármikor használhatjuk.
- Mossuk át a káposztát néhányszor hideg vízzel, hogy veszítsen a savanyúságából. Nyomkodjuk ki a fölösleges vizet a káposztából. Serpenyőben alacsony hőfokon pirítsuk ropogósra a bacon-t. Dobjuk rá a savanyúkáposztát és pirítsuk lassan enyhén aranyszínűre. Pirításkor fantasztikus ízek szabadulnak fel a káposztából.
- Ízesítsük sóval borssal és őrölt köménnyel. A burgonyanudlihoz egy teflonserpenyőben hevítsünk kb. egy evőkanál kacsazsírt. Tegyünk kb. 5-6 nudlit a serpenyőbe és alacsony hőfokon kezdjük el pirítani.
- Amint a nudlik szép pirult színt kaptak, fordítsuk meg őket. Ha szükséges, öntsünk még egy kevés zsírt a serpenyőbe és pirítsuk meg a nudlik másik felét is. Mivel előfőztük a nudlikat, úgy 3-4 perc alatt elkészülnek. Tegyük egy tányérra, csak töröljük ki a serpenyőt és jöhet is a második adag.
- Forgassuk össze a nudlikat a pirított savanyúkáposztás, bacon-ös raguval. Tálaljuk egy nagy kanál tejföllel és friss fűszernövényekkel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3376
- Feltöltés dátuma: 2023. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept
Azért érdemes előfőzni, mert: 1. könnyebb lefagyasztani– ha nekifogunk a nudlikészítésnek, általában elég sokat csinálunk, így néhány adagot le is lehet fagyasztani. Az előfőzött nudli jobban tartja a formáját, és nem fog eldeformálódni. 2. egyszerűbb pirítani– szeretem lepirítani a nudlikat bármihez is használom. Az előfőzött fagyasztott nudlit gyönyörűen le lehet pirítani egy kis vajat használva pár perc alatt. 3. fagyaszthatjuk adagolva- ha megkívánunk egy kis nudlit, csak előkapunk a fagyóból pár adagot és mehet is a pirítás, aztán úgy kombináljuk, ahogy csak akarjuk.