Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával

Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával
Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem kipróbálni a különböző variációkat egy már bevált étellel. A stefi egy megunhatatlan fogás, és a sült pritamin paprika íze csak még ízletesebbé teszi. A mozzarella pedig átveszi a fasírozott ízét...hmmm... nekünk bejött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplisalátával isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a hagymát felkockázzuk, a 3 db tojás megfőzzük. A mozzarellát karikára, a paprikát széles csíkokra vágjuk.
  2. A darált húst, az őrölt pirospaprikát, a borsot, ételízesítőt és sót, hagymát, tört fokhagymát alaposan összedolgozzuk. Hozzáadunk 1 egész tojást, és ezt is beledolgozzuk, majd a végén a kinyomkodott zsemlét is.
  3. Ha kész, sütőformába (én kenyérsütőformába tettem, de az őzgerinc is jó) teszünk egy réteget, majd erre rárétegezzük a szeletelt mozzarellát, utána a széles csíkokra vágott pritamin paprikát (olyan széles legyen, mint amilyen a mozzarella), erre pedig a félbevágott tojásokat, ezután a maradék fasírttal lefedjük.
  4. A sütőformát fóliával letakarjuk, majd 1 órán át sütjük fóliával, majd fólia nélkül 20 percet. Célszerű egy tepsibe helyezni a sütőformát, mert elég sok zsír kisül a húsból, és így nem a sütőbe csöpög. A kisült zsírt a fólia levételekor le lehet önteni a húsról.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 136
elküldve: 3
receptkönyvben: 141
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

stefánia vagdalt másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klarang
klarang Sun, 2011-12-04 16:13

A recept jónak tünt, kipróbáltam. Mivel nem vagyok túl gyakorlott "szakács", de nem is túl kezdö, ezért nem hittem, hogy hibázok az elkészítéssel. Pontosan követtem a leírtakat. Az ízével nem lett baj, de sajnos a 150 fok alacsonynak bizonyult. S hiába sütöttem aztán tovább, a benne levö hagymadarabok nyersek maradtak. Ezért a javaslatom az, hogy legalább 180 fok a sütési hömérséklet, söt az a a legbiztosabb, ha az ember elöbb megfonnyasztja a hagymát mielött belekeverjük a húsmasszába. Remélem, így legközelebb nagyobb sikert aratok vele a barátomnál, aki gyakorlott szakács, s ezért kicsit kritikus is. Én így is jóizüen megettem!

495
darált sertéshús 60 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zsemle 1 db
mozzarella 10 dkg
pritaminpaprika 1 db
napraforgó olaj 1 ek